מגלה איפה הכסף. פייגלין
מגלה איפה הכסף. פייגליןצילום: פלאש 90

ח"כ משה פייגלין (הליכוד-ביתנו) חושף כי מיד עם השבעת הממשלה, ביקש מראש הממשלה להעמיד אותו בראש ועדת כנסת שאינה קיימת – הוועדה לענייני משפחה.

ועדה שכזו, לו היתה מוקמת, היתה "בולעת בתוכה" ומחליפה את הוועדה לקידום מעמד האישה והוועדה לזכויות הילד – ועדות שלדברי פייגלין מייצגות, בעצם קיומן, מלחמה ברעיון המשפחה. הוא אף קבל על כך שמפלגת 'יש עתיד' מקדמת בכנסת חקיקה אנטי-משפחתית, בתמיכת 'הבית היהודי'.

בכנס של לשכת עורכי הדין בנושא "זכויות ילדים והורים אחרי הגירושין" שנערך בסוף השבוע, סיפר פייגלין: "הייתי צריך להחליט איזה תפקיד אני רוצה – סגן שר, מה אני רוצה? באתי לראש הממשלה והוא הציע מה שהציע – אני קיבלתי, אני עכשיו בתפקיד שהוא הציע, ועוד כמה ועדות שאני חבר בהן. אבל אמרתי לו שמה שאני רוצה זה להיות יו"ר הוועדה לענייני משפחה. אמר לי ראש הממשלה – אבל אין ועדה כזאת. אמרתי לו – נכון, אבל אני רוצה שתוקם הוועדה הזאת".

"טוב, היא עדיין לא הוקמה. במקומה יש את הוועדה לקידום מעמד האישה, ועכשיו זה קיבל תוספת, 'ולשוויון מגדרי'. אני הסברתי למי שביקשה וקיבלה את השינוי [ח"כ עליזה לביא] שבעיני יש פה סתירה – או קידום מעמד האישה או שוויון מגדרי. זה לא מסתדר... ויש עוד ועדה שקשורה כביכול למשפחה, והיא הוועדה לזכויות הילד. אז יש לאישה זכויות ויש לילד זכויות. איפה המשפחה פה? למשפחה יש זכויות? כנראה שלא כל כך", הוסיף פייגלין.

לדבריו, "אני חושב שמה שאמרתי עכשיו בעצם אומר הכול. כלומר, הכנסת נתנה גושפנקא לכך שיש איזשהי מלחמת מעמדות, מלחמה מגדרית, בין גברים לנשים. אין משפחה. אין בה יחד. אין איזה משהו משותף שאמור לייצר מעבר לסכום חלקיו איזה ערך מקודש של משפחה. יש זכויות – זכויות של נשים, זכויות של ילדים. טוב, אז אולי נצליח עכשיו להקים ועדה לזכויות הגבר, או קידום מעמד הגבר. אבל איפה המשפחה? אין משפחה".

פייגלין הוסיף, "למה אין משפחה? כי אנחנו נתונים בתוך מערכה שמסתתרת מאחורי מילים יפות. שוויון זכויות מגדרי, קידום מעמד האישה, זכויות הילד. מילים יפות שמסתירות משהו שאף אחד לא שם לב אליו – הן מסתירות את המתקפה על המשפחה. בשני העשורים האחרונים ישנה מתקפה כלל עולמית, בתרבות המערבית, לפירוק הקונסטרוקציה החברתית".

"הזהות הלאומית, הזהות הטריטוריאלית, הזהות המשפחתית והזהות המינית", הסביר פייגלין לשומעיו, "נמצאות תחת מתקפה – בתרבות הכללית, בתקשורת ובחקיקה. המתקפה על המשפחה מתקיימת כבר שני עשורים, והיא מסתתרת מאחורי מושגים יפים כמו 'שוויון מגדרי', 'קידום מעמד האישה' ו'זכויות הילד'".

"היום, מאוד משתלם להתגרש. מאוד לא משתלם להתחתן", קבע פייגלין, "התחתנת, אכלת אותה. זה בא לידי ביטוי בכסף. אנשים אומרים לי – אנשים מתגרשים וממשיכים לחיות כזוג. כ'חד הורי'. אז זה פטנט כזה לחיסול המשפחה. כי פעם הייתה משפחה – והיה רווק ורווקה, גרוש וגרושה, אלמן ואלמנה, הייתה הגדרה לכל דבר. היום לא! היום יש משפחה, ויש משפחה חד הורית, ויש משפחה חד מינית. יש כל מיני סוגים של משפחה והכל לגיטימי. זה מתחבא מאחורי ליברליזם מזוייף שכזה שאומר 'אנחנו מחבקים את כולם'. כמה זה יפה. אבל כשאומרים שהכול זה משפחה – בעצם שום דבר זה לא משפחה".

"אפשר להגיד 'בוא נחסל את המשפחה' אבל זה לא יפה. ככה לא יצליח. הדרך האמתית לעשות את זה היא לא להגיד 'אנחנו נחסל את המשפחה'. הדרך האמתית היא להגיד 'הכל זה משפחה'", ציין פייגלין.

יוזמת הכנס בו דיבר פייגלין, עו"ד תמר הר-פז, מובילה בתוך לשכת עורכי הדין קו המתנגד לממסד הפרו-פמיניסטי.