אם אתם מכורים למוזיקה, אם חשוב לכם גם ללמוד לבגרות תוך כדי, אם אתם רוצים ללמוד מוזיקה ברמה מקצועית אבל אין לכם את היכולת הכלכלית לזה, הכתבה הזו נועדה בשבילכם.
פרויקט ייחודי ונדיר מסוגו בארץ עומד להיפתח בתחילת שנת הלימודים הבאה - כפר הנוער "ביכורים", כפר נוער לאומנויות הבמה.
כפר הנוער "ביכורים" שבמועצה האזורית אשכול יהיה במתכונת של פנימייה, ומשכנו יהיה במבני הפנימייה "מעלה הבשור" שנסגרה לפני כארבע שנים. המטרה העיקרית של המקום היא לטפח מצויינות בתחום המוזיקה בקרב נערים מעוטי יכולת כלכלית בפריפריה.
סכום שכר הלימוד במקום ישתנה מתלמיד לתלמיד, בהתאם למצב הסוציו-אקונומי של משפחתו.
במהלך היום ילמדו תלמידי כפר הנוער בתיכון "נופי הבשור" שנמצא סמוך אליהם, שם ילמדו לתעודת הבגרות, ובשעות אחר הצהריים יתקיימו הלימודים המקצועיים במסגרת כפר הנוער. בשעות אחר הצהריים אלה מתוכננים התלמידים ללמוד את כל מה שקשור למוזיקה - מנגינה בהרכבים דרך אילתור ועד תיאוריה והעשרה. ייחודיות נוספת תהיה במורים, אשר רובם ככולם יהיו בוגרי בית הספר למוזיקה "רימון", בוגרי תלמה ילין, ובוגרי החוג למוזיקולוגיה של האוניברסיטה העברית, ועוד כמה אמנים בעלי שם בארץ ובעולם.
מי שיעמוד בראש הצוות האומנותי של הכפר יהיה עמיקם קימלמן, שמשמש גם כמנהל בית הספר למוסיקה "רימון". לדבריו, הכפר הוא אחד מההבטחות הגדולות בחינוך המוזיקלי בישראל. קימלמן אומר כי "המקום מהווה חממה אידיאלית לעיצוב דור חדש של מוזיקאים. הם יתרמו עוד רבות לתרבות ולחברה בישראל".
בשנת הלימודים הקרובה מיועד הכפר לקלוט מחזור אחד בלבד, עד 30 תלמידים בכיתות ט'-י', וכל שנה מעוניינים שם לקלוט עוד שלושים תלמידים חדשים. דבר נוסף שיקרה עם הזמן יהיה הוספת מקצועות במה אחרים מלבד מוזיקה, כמו מחול ותיאטרון.
אם עד היום,הורגלנו כי ההזדמנות ללמוד ולהתפתח בתחום אומנויות הבמה שמורה בעיקר לתושבי מרכז הארץ או לנוער שמגיע ממשפחות בעלות אמצעים, משנה הבאה גם בני הנוער מהפריפריה מעוטי יכולת כלכלית ובעלי פוטנציאל יוכלו להגשים את חלומם ולהתמקצע בתחום.
לדברי מקימי ויוזמי כפר הנוער "ביכורים": "הקמת הכפר מטרתה היא ליצור מעגל חדש בנוף התרבותי הישראלי שיאפשר לנוער מצטיין מהפריפריה להוביל את תעשיות האומנות בארץ".
חלק מהותי בחזון המקום הוא, שהכפר יעניק לתלמיד חיבור עמוק ורחב עם מורשתו התרבותית של עם ישראל.
לטענת היוזמים, ישנה חשיבות מכרעת בהקמת הכפר דווקא במועצת אשכול הצמודה לעזה, שכן השטחים החלקאיים של האיזור המספקים כ-60% מהאוכל שנמצא בחנויות, והיופי של הטבע במקום ימשוך אליו את מיטב האנשים, על אף ההתמודדות הביטחונית היום יומית שיש לתושבי המקום. השאיפה של מקימי הכפר הוא שלא להישאר בתחומי הלימוד בלבד, אלא לצאת ולתרום ולהשפיע על תושבי הסביבה בין אם ע"י קונצרטים וקייטנות ובין ע"י מתן אפשרויות תעסוקה ופרנסה לתושבי המקום.