
נשות איתמר קיימו השבוע את המפגש השנתי לזכרה של רות פוגל.
כמה ימים לפני הרצח הנורא, נערך באיתמר ערב רקמה לנשים שאליו הצטרפה רות פוגל. "רות בכלל חשבה שמדובר בערב סריגה, אבל מאוד התלהבה מהאפשרות ללמוד אומנות חדשה", מספרת תמר צרור, תושבת איתמר שהשתתפה באותו ערב, "כמו כל מפגש עם רות, גם במפגש הזה היו איתה עומק וגם צחוקים, ומה שייחד אותו היה הרבה צבעוניות של חוטים ובדים. היא התאהבה במלאכת הרקמה, ונשות איתמר מספרות שבימים שלאחר מכן, ראו אותה יושבת על ספסל בגן השעשועים, ובזמן שילדיה שיחקו היא רקמה באהבה".
בסופו של דבר, העניקה רות לאחותה במתנה את הרקמה שיצרה כחלק מכיסוי לחלות שהכינו האחיות במשותף.
ימים ספורים לאחר הפעם הראשונה שבה נפגשו נשות איתמר כדי ללמוד רקמה נרצחו חמשת בני משפחת פוגל באכזריות.
מאז, החליטו נשות איתמר לערוך מדי שנה ערב רקמה לזכרה של רות והשבוע, שלוש שנים לאחר שנפגשנו לרקום לראשונה, רקמו נשות איתמר ביחד קישוט למזוזות שייקבעו ביום השנה לרצח, בחנוכת מבנה הפנימיות בישיבה הגבוהה באיתמר.
"השבוע נפגשנו שוב, והפעם לזכרה של רות. הצבעוניות היתה עדיין קיימת אבל היתה פחות עליזה. החיסרון של רות מורגש בכל פעם כשדמותה עולה במחשבה", סיכמה תמר צרור.