
העיתון הלבנוני "א-נהאר" מדווח הבוקר (שישי) מפי גורמי ביטחון במדינה כי ישראל העבירה מסר ברור לממשלת לבנון ולפיו היא תיראה בממשלה אשמה ויעד לתגובה, במקרה וחיזבאללה יחליט לנקום על תקיפת השיירה השבוע.
על פי הדיווח, המסר הועבר ללבנון דרך צה''ל ובאמצעות כוחות יוניפיל. "ממשלת ביירות תהיה אחראית לכל תקיפה של חיזבאללה", נאמר.
המסר לממשלה הלבנונית הועבר על רקע הודעת אנשי החיזבאללה ולפיו הם יגיבו על תקיפת השיירה בתחילת השבוע, בגבול בין סוריה ללבנון. "מטוסים ישראליים תקפו ב-24 בפברואר עמדה של חיזבאללה בגבול שבין סוריה ללבנון בקרבת אזור ג'נתא בבקעת הלבנון", נכתב בהודעת הארגון.
"התוקפנות, השבח לאל, לא הסבה הרוגים או נפגעים - אולם לאתר שהותקף נגרמו נזקים. כל מה שפורסם בכלי התקשורת על תקיפה של עמדות הגנה או עמדות טילים או על מותם של לוחמים בחיזבאללה אינו נכון".
בסופה של ההודעה היה גם איום נגד ישראל, "התוקפנות לא תישאר ללא תגובה מצד ההתנגדות, שתבחר את הזמן והמקום המתאימים ואת האמצעי הראוי לתגובה".
הנציגות הלבנונית באו"ם הגישה תלונה רשמית למזכ"ל האו"ם, באן קי מון, על התקיפה הישראלית. לטענתם מדובר בעבירה על אמנת האו"ם ועל החלטה 1701. לבנון דרשה מהאו''ם לגנות את התקיפה ולהורות לישראל "לחדול להפר את הריבונות הלבנונית".
