ועדת שקד
ועדת שקדצילום: פלאש 90

ועדת שקד דנה הבוקר (שלישי) בשאלת הארכת שירות הנשים בצבא מעבר לשנתיים, כאשר לאחר בסוף הדיון נקבע כי שירות הנשים לא יוארך.

עוד נקבע כי ב 2016 תינתן לשר הביטחון הסמכות להאריך את שירות הנשים באם יהיה סבור שזה צורך הצבא.

חבר הכנסת שטבון, שהשתתף בדיון, אמר כי "אי אפשר להכניס את השוויון המגדרי בצבא מהדלת האחורית, זו סוגייה הדורשת דיון ציבורי מעמיק ונפרד".

לטענתו, "הדיון כעת הוא על שילוב חרדים בצבא ובשוק העבודה, מחטפים שכאלה לא רק שלא יקדמו את צה"ל אלא יהפכו אותו למטרה נייחת של מתקפת בג"צים. זה לא הזמן לאליס מילר נוסח גולני".

על פי החלטת הועדה לחוק הגיוס החדש ייכנס סעיף שיאפשר לשר הביטחון להכניס בשנת 2016, במידת הצורך, תקנות להארכת שירות נשים.

לפני כשבועיים החליטה ועדת שקד לקצר את משך שירות הגברים בצה"ל. על פי הסעיף שאושר בוועדה, גברים יתגייסו ל-32 חודשים, כאשר חיילים קרביים ישרתו בקבע ארבעה חודשים נוספים.