חברת הכנסת, פנינה תמנו שטה ('יש עתיד'), נאמה אמש (שני) במליאת אייפא"ק בפני 14,000 איש ביניהם מנהיגים מובילים בארה״ב, סנטורים ואנשי קונגרס מהקהילה האפרו אמריקנית.
בנאומה התייחסה לניסיון של ארגונים כדוגמת ה- BDS להשמיץ את מדינת ישראל כמדינת אפרטהייד, והגדירה אותו שימוש ציני בהיסטוריה הקשה שעברו האפריקנים בשל שנאה גזעית טהורה כפי שעברו היהודים בשואה.
"הניסיון להדביק לישראל את הכינוי מדינת אפרטהייד הוא פשע, מדינת ישראל היא גאווה לעם היהודי ומודל לכל העולם", אמרה.
לאחר מכן חלקה עם הנוכחים את סיפורה האישי עד לכניסתה לכנסת ישראל כאישה האתיופית הראשונה.
בהמשך סיפרה ח"כ תמנו שטה על מבצעי החילוץ של יהודי אתיופיה בשנות ה-80 וה-90, שתמונותיהם הותרו לפרסום לאחרונה, וציינה כי ישראל היא המדינה היחידה בעולם שנכנסה לאפריקה לצורך הצלה ולא לצורך סחר בעבדים.
חברת הכנסת התייחסה לסרט זוכה האוסקר '12 שנים של עבדות' וציינה כי יש צורך בהקמת ארגון עולמי אשר ילחם בגזענות בזירה הבינלאומית.
תמנו שטה התקבלה במחיאות כפיים סוערות לצד אשת הקונגרס איליאנה רוס-לייטנין אשר נמנית בין אנשי הקונגרס הפרו ישראלים. הן דיברו על הצורך החזק בידידות ישראל- ארה"ב והחשיבות של הלובי אייפא"ק. שתיהן משמשות מודל לנשים שפרצו את הדרך כל אחת בארצה.
ח"כ פנינה תמנו שטה, שצברה בעבר ניסיון הסברתי בעולם, אמרה: "אסור לנוח במאבק הסברתי על ישראל וככל שנרבה להעביר את המסר הברור שמדינת ישראל היא מדינה מגוונת, קולטת עליה הנלחמת בגזענות, כל אויבינו לא יצליחו במסע הדה לגיטימציה נגדנו וכי עלינו לעמוד על המשמר בנושא זה".