גרינברג. כועס ובצדק.
גרינברג. כועס ובצדק.אלן שיבר, אתר מנהלת ליגת ווינר סל

הפועל ירושלים כמעט ועשתה זאת. כמעט והבטיחה לעצמה את ההשתתפות בשלב הבא של מפעל היורוקאפ האירופאי עם משחק בישראל שהוא לפרוטוקול בלבד.

הפועל הגיעה למשחק על אדמת גרמניה עם ידיעה ברורה - זה אפשרי לנצח בחוץ. אולם היא לא קבוצה חזקה במיוחד, בטח ביחס לשחקנים שיש בירושלים, וניצחון בהפרש גדול בחוץ יגמור למעשה את ההתמודדות, ומשחק הבית במלחה יהיה משחק ילדים מול אלפי אוהדים באדום שיבואו לעודד.

במשך שלושה רבעים שלטה ירושלים ללא עוררין במשחק, בשיאה הגיעה הפועל ל10 נקודות הפרש על הגרמנים המסכנים. הפועל הלכה פנימה אל עבר פארחובסקי ואליהו, ואילו הגרמנים התחילו לעשות את מה שהם עושים תמיד ושהם טובים בו - לזרוק מהשלוש. הפעם הלך לגרמנים, וברבע הרביעי אף הצליחו להפוך את התוצאה על פיה.

הגרמנים כבר פתחו פער על פני הפועל, ובדקות הסיום הצליחה ירושלים לחזור למשחק, בסיום נגמר המשחק בתוצאה 89:87, תוצאה שעושה חסד עם הפועל. קרוב לוודאי שתצליח באולמה הביתי והחם מאוד לנצח את אולם הגרמנית ביותר משתי נקודות, דבר אשר יעזור לה להעפיל אל עבר השלב הבא, שלב רבע גמר היורוקאפ.

בשלב הבא תחכה לה ככל הנראה בשיקטאש הטורקית, גם כן הגרלה סבירה. אז קדימה לעבודה - ניצחון והם מצליחים לשחזר את הישג השיא של הקבוצה משנת 2010.