
ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, סאיב עריקאת, ציין הבוקר (ראשון) בשיחה עם גלי צה"ל, כי הוא וחבריו הציעו ליו"ר הרשות אבו מאזן לעזוב את השיחות.
עריקאת ציין, כי "הצענו לו לפרוש אבל הוא אמר: 'לא אעשה זאת לפני שישראל תשלים את פעימת שחרור האסירים הרביעית, בסוף מרץ'".
נציין, כי בשחרור הזה כלולים גם מחבלים עם דם על הידיים שהם אזרחי ישראל או תושבי מזרח ירושלים, מה שנחשב לאורך השנים כ"קו אדום" מבחינתה של ישראל.
סגן שר החוץ, זאב אלקין, ציין בתגובה בגלי צה"ל, כי לאור הדברים הללו יש לעכב את השלב הרביעי של שחרור האסירים, לפחות עד לקבלת הבהרות מאבו מאזן בנוגע להמשך המו"מ.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, האשים את הפלסטינים בסרבנות והבהיר כי כל אפשרות של עקירת יהודים מביתם כחלק מהסדר מדיני - עדיין רחוקה.
"בוא נראה אם הפלסטינים בכלל מסכימים להיכנס למשא ומתן", אמר ראש הממשלה בראיון לערוץ 2. "לפי מה שאני רואה כרגע הם רחוקים מזה מאוד מאוד".
"הם חושבים שהם יוכלו ללכת שוב בנתיב הסרבני שלהם, ללכת בדרישות לא מציאותיות וללכת לאו"ם, ובעצם להרחיק את עצמם מהשאלה איך הם מוותרים, איך הם מקבלים את המדינה היהודית, איך הם מסתלקים מזכות השיבה, איך הם מביאים את סוף הסכסוך", הוסיף נתניהו.
