הרצוג וכבל
הרצוג וכבלצילום: פלאש 90

ראשי סיעות האופוזיציה התכנסו היום (ראשון) בתל אביב על מנת לגבש עמדה משותפת לקראת ההצבעות על שלושת החוקים המשמעותיים ביותר של מושב החורף: חוק המשילות, חוק הגיוס וחוק משאל העם.

יו"ר סיעת העבודה, ח''כ איתן כבל, אמר בפתח הפגישה כי "הזמנו את ראשי הסיעות על מנת שביחד נקבל את ההחלטות כיצד ייראו הימים הקרובים בכנסת ישראל. אנחנו נצא מכאן עם החלטה ברורה שתקבע את ההתנהלות שלנו בימים הקרובים".

כבל תקף את החלטת ראשי הקואליציה לחתום על מסמך התחייבות ולפיו כל הסיעות יתמכו באופן מלא בשלושת החוקים. "יותר מכל מה שמבטא את ההתנהלות המבזה של הממשלה וראש הממשלה הייתה העובדה שהוחלט להחתים את כל השותפות הקואליציוניות. זה נראה כאילו זה לקוח מתוך סרט על עולם הפשע. הם לא מסוגלים להביט אחד לשני בפנים".

יו"ר האופוזיציה, ח"כ יצחק הרצוג (העבודה), הבהיר כי ראשי סיעות האופוזיציה ינקטו בכל הצעדים האפשריים כדי להכשיל העברת החוקים. "אנו רוצים לשקול צעדים דראסטים וקשים לאור העובדה שהממשלה מתכוונת לנקוט בצעדים שלא נראו מאז קום המדינה – צעדים של שנאה, הדרת קבוצות דחיקת מפלגות לשוליים, סתימת פיות ומניעת דיון אמיתי בכנסת ישראל".

"מה שקורה בממשלת ישראל מתחיל מזה שבנט לא מאמין לביבי וביבי לא מאמין ליאיר, ויאיר לא מאמין לציפי" אמר הרצוג.

יו"ר מרצ,ח"כ זהבה גלאון, הפנתה אצבע מאשימה כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו, "כי גם במאפיה יש קודים. כשהקואליציה מבקשת מהאופוזיציה שיחתמו זה אומר שהם לא מאמינים אחד לשני... כשאני מסתכלת על הקואליציה הזאת רציתי להגיד שפני הדור כפני הכלב, אבל השופט חשין אמר לי 'אל תעליבי את הכלב שלי'", אמרה גלאון.

הדיון בחוק המשילות יתחיל מחר (שני) בשעה 11:00 בבוקר, וימשך עד למחרת (שלישי). ההצבעה תיערך ב-10:00 בבוקר. הדיון בחוק הגיוס יתחיל מיד לאחר אישור חוק המשילות וימשך עד למחרת (רביעי). ההצבעה תהיה בשעה 10:00.

הדיון בחוק משאל עם יתחיל ביום רביעי לאחר סדר היום הרגיל של יום ד', שיכלול שאילתות, חקיקה פרטית ודברי ראש ממשלת בריטניה. הדיון ימשך עד להצבעה שתתקיים בשעה 2:00 בלילה.

הזמן להצבעות הוקצב לשעתיים בכל הצעה ומספר ההצעות השמיות הוגבל ל-4. הדיון בכל שלושת החוקים צפוי להיות סוער, אולם ההערכה היא שבסופו של דבר שלושתם יעברו עוד השבוע.