טכנולוגיה חדשה בשם Spritz טוענת שהיא יכולה לשפר את מהירות הקריאה באופן משמעותי. לפי החברה, הטכנולוגיה שהיא מציעה מאפשרת התמקדות טובה יותר במילים הנקראות. זאת, לעומת תנועות הראש שאנחנו צריכים לבצע בעת מעבר ממילה למילה, וכן ממשפט למשפט. תופעה זו אף חמורה יותר בעת קריאה במסכים קטנים, כמו בטלפונים או שעונים חכמים.

Spritz מציגה על המסך מילה אחת בכל פעם, כך שאין צורך להזיז את הראש. היא אף ממקדת את הראייה באות מסוימת, הכי חשובה במילה, ומסמנת אותה באדום ובאמצעים גרפיים נוספים. כך, העיניים נשארות ממוקדות בקריאה.

לטענת החברה משתמשים שבדקו את הטכנולוגיה כבר הגיעו לקצב של 1,000 מילים בדקה, וזאת לעומת ממוצע של 230 בדקה בעת קריאה רגילה מדף של ספר.

הבעיה היא שהיישום זמין כעת רק עבור מכשירי ה-Galaxy S5 וה-Gear 2 של סמסונג. עם זאת, החברה מציעה כלים למפתחים שיכולים לשלב את הטכנולוגיה בתחומים שונים, כולל בתמונות ובסרטונים.

לבדיקת הטכנולוגיה ברשת, לחצו כאן.