משאל העם בחצי האי קרים הסתיים הערב (ראשון), והמדגמים מראים כי 93 אחוזים הצביעו בעד הסיפוח המחודש לרוסיה.
על טופס המשאל הוצגו שתי אפשרויות. הראשונה: סיפוחה של קרים לפדרציה הרוסית, והשנייה: חזרה למעמד אוטונומי כמעט מוחלט כפי שהיה ב-1992, עם אפשרות לסיפוח מאוחר יותר לרוסיה.
שר החוץ האמריקני ג'ון קרי שוחח היום עם מקבילו הרוסי סרגיי לברוב ואמר לו כי משאל העם נערך בניגוד לחוק - וכי ארצות הברית לא תכיר בתוצאות. גם ראשי האיחוד האירופי הגדירו את המשאל כ"לא לגיטימי" ו"לא חוקי".
בהודעה שנמסרה מהבית הלבן נאמר כי "עברו הימים בהם העולם לא התעמת מול ניסיונותיה של מדינה אחת להשתלט על אחרת".
בתוך כך, שר ההגנה של אוקראינה, איגור טניוק, הודיע היום (א') כי אוקראינה ורוסיה הסכימו על הפסקת אש זמנית בחצי האי קרים, שתימשך עד יום שישי.
לפי ההסכם החדש, מוסקבה וקייב הסכימו כי צבא רוסיה לא יפעל נגד צבא אוקראינה ובסיסיו שבקרים עד סוף השבוע על מנת לאפשר את חידוש מלאי האספקה לחיילים האוקראינים.