
עשרות פלסטינים חולים ונכים הפגינו מול מעבר רפיח בדרישה משלטונות מצרים לאפשר את מעברם לצורך המשך טיפולים בבתי חולים במצרים ובמדינות אחרת.
דובר מטעם הקבוצה אמר בשיחה עם כתבים מול השגרירות המצרית בעזה, כי בעזה כ-1,500 חולים ופצועים המחכים לפתיחת מעבר רפיח הסגור מזה 35 ימים.
הדובר האשים את שלטונות מצרים במשתמע בסיוע לאויב (ישראל) בכך שהיא מסייעת למצור על עזה ובאי היחלצות לסייע לעזה כאשר זו "הותקפה" בידי ישראל, וקרא לקהילה הבינלאומית להתערב במצב ולהפעיל לחץ על ישראל ומצרים לפתוח את המעברים. יש לציין, כי הפגנות מעין אלה אינן ספונטיות, אלא מאורגנות ע"י משטר חמאס.
מאז הההפיכה הצבאית במצרים ביולי 2013 סגרו שלטונות מצרים את מעבר רפיח והחלו בהריסה שיטתית של המנהרות לאורך הגבול. במקביל, הוכרזה תנועת האחים המוסלמים כארגון טרור וליחס דומה זוכה תנועת חמאס, השלוחה הפלסטינית של האחים המוסלמים, אותה מאשימה מצרים בסיוע לגורמי טרור בחצי האי סיני.