
הצעת חוק "החמרת ענישה לפלישה לשטחים חקלאיים" של ח"כ איילת שקד (הבית היהודי) עברה היום (שלישי) בהצבעה שנייה ושלישית במליאת הכנסת.
זהו החוק הראשון אותו יזמה חברת הכנסת שקד שעבר במליאה במלואו.
חוק החמרת הענישה יחמיר את עונשם של פולשים לשטחים חקלאיים. עד היום פלישה לשטחים חקלאיים נחשבה ל "חטא" על פי מדרג העבירות הפליליות ואילו מהיום תחשב עבירה זו ל "עוון" . עם שינוי הגדרת העבירה ישתנה עונשה בהתאמה.
על פי החוק החדש יוכל בית המשפט להחמיר את הענישה ולגזור עד חצי שנת מאסר על פורצים שיפלשו למשקים חקלאיים על מנת לחבל בהם. עד היום עמד העונש על פשיעה שכזו על שלושה חודשי מאסר בלבד.
הצעת החוק נולדה מתלונות רבות של חקלאים אשר הביעו מורת רוח מחוסר הטיפול בתלונותיהם בגין השגות גבול ופלישות לשטחם. רוב התלונות במשטרה נסגרו בתואנה של "חוסר עניין לציבור". האזרחים המיואשים מן הרשויות פנו לגורמים אזרחיים בבקשה לעזרה, ואלו מגנים על שטחי המרעה והשדות במו ידיהם.
שינוי דרגת העבירה במדרג העבירות הפליליות יוביל לטיפול מקרים אלו על ידי המשטרה ביתר שאת. "החמרת הענישה תשקף ותבהיר את האינטרס הציבורי ותוביל לפעולות איתור וענישה של אותם עבריינים ", אמרה שקד.
עלייה בהיקף הפשיעה בפלישה לשטחים החקלאיים מהווה איום של ממש על החקלאות הישראלית ועל מדינת ישראל, שכן קרוב לחמישה וחצי מיליון דונם משטחי מדינת ישראל מוחזקים ונשמרים בידי ענפיה השונים של החקלאות.
לדברי שקד, "אנחנו משנים את החוק כדי לשנות את המציאות. מחזקים הרתעה כדי להביא למיגור התופעה ולחזק את ידי המשטרה בטיפולה עם מקרים שכאלו. חשוב להגן על החקלאים הישראלים ועל החקלאות הישראלית, שהרי היא מהווה בסיס איתן לחברתנו לכלכלתנו ולמדינתנו. החוק יעזור להגן על אחד מסמלי הציונות המובהקים".
"העלאת רף הענישה תגביר את ההרתעה ותסייע במיגור התופעה" אומרים בתנועת רגבים שהיתה שותפה ליוזמה.
"אנחנו מקווים כי ההשפעה שתהיה לתיקון על הקצאת משאבי החקירה מצד רשויות האכיפה, והעלאת העבירה מחטא לעוון תביא ליחס רציני יותר מצד משטרת ישראל ויתר גורמי האכיפה לתופעה נפסדת זו ותסייע במיגורה ובהגנה על ענף החקלאות ועל החקלאים", מוסיפים ב"רגבים".
