
חוק מול צדק. שופטי בג"ץ, המשנה לנשיא מרים נאור, השופטת אסתר חיות והשופט יורם דנציגר, קיימו הבוקר דיון בעתירת הורי הנער אורגיל מואטי שנרצח בחודש מאי 2012.
ההורים עתרו נגד החלטת בית המשפט המחוזי לאשר את הסדר הטיעון בין נער שהורשע בסיוע לרצח ובין הפרקליטות, בעקבותיה נידון הנער שסייע לרצח לעבודות שירות בלבד.
"יסכימו איתי חברותיי מהפרקליטות שאין בעיה ראייתית, אז אני לא מבין מדוע לא הגיעו להרשעה? מדוע הגיעו להסדר טעון?", שאל בבית המשפט עורך דינה של המשפחה, דניאל גינת.
"יש פה תחושה של אי צדק. ביהמ"ש הנכבד הזה הוא הסמכות האחרונה שהעותרים יכולים לפנות אליו. יש פה בעיה, אי אפשר להתעלם מגזר הדין ומהאמרות שנכתבו על ידי כבוד השופטת בגזר הדין", הוסיף עו"ד גינת.
השופטת נאור שישבה כאמור בראש ההרכב העירה לגינת, כי לא ברור איזה הליך הוא מבקש להפעיל במקרה זה, והאם לבג"ץ בכלל קיימת סמכות לדון בנושא.
השופטת נאור מתחה ביקורת נוקבת גם על עורכת דינו של הנער שנידון לעבודות שירות, הן על האיחור בהגשת התגובה לעתירה והן על טון הטיעון.
