
גורם צבאי בכיר מתייחס הבוקר (שישי) למנהרת הטרור שנחשפה השבוע באזור עוטף עזה, ואומר כי מדובר במנהרה מתקדמת ומשוכללת.
"המנהרה שנחשפה השבוע היא מהארוכות והמשוכללות שנחשפו עד כה", אומר הבכיר ומפרט כי "במנהרה שעומקה המקסימלי כעשרים מטרים נמצאו כלי עבודה, גנרטורים וציוד נוסף המלמד כי השימוש בה היה עד לימים אלו ממש.
"החמאס" טוען הבכיר הצבאי, "מנסה להוציא פיגוע חטיפה והרג כי רק בדרך זו הוא מאמין שיוכל לשחרר אסירים". מדובר צה"ל נמסר הבוקר כי "צה"ל ימשיך ויפעל בנחישות לאיתור כלל המנהרות באמצעות מומחיות ויכולות שנצברו. בצה"ל רואים במנהרת הטרור פגיעה בריבונותה של מדינת ישראל והפרה בוטה של הבנות מבצע עמוד ענן".
גדודי עז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס, ערכו אמש מסיבת עיתונאים ובמהלכה טענו כי מדובר במנהרה ישנה שנחשפה כבר לפני חודשיים.
"האויב הציוני טען הערב שחשף מנהרה חדשה של ההתנגדות, אבל המנהרה הזו אינה חדשה, היא מנהרה ישנה שישראל חשפה לפני חודשיים ולוחמי הג'יהאד עבדו כדי לשקם אותה", אמר הדובר בתחנת הטלוויזיה של החמאס.
לדבריו, המנהרה שחשפו כוחות הביטחון הישראלים היא מנהרה ישנה שקרסה בעקבות הגשמים בשבוע שעבר. "האויב טען שסיכל פעולה גדולה, אך העבודות האלו היו במסגרת הכנסות להגנה על עמנו מפני פשעי האויב. נמשיך להיות הסיוט של הכיבוש, שהאויב לא ישמח על הישגים כוזבים", הוסיף אבו עוביידה, דובר עז א-דין אל-קסאם.
