
ממשלת חמאס מודה בפה מלא בקשר לארגוני הטרור הפועלים ברצועת עזה.
פתחי חמאד, שר הפנים והביטחון הלאומי בממשלת חמאס, אמר (23 במרץ), כי משרדו תומך בארגוני "ההתנגדות" באמצעות שמירה וחיזוק החזית הפנימית בתקופות של רגיעה והסלמה.
בראיון לתחנת הטלוויזיה "אל-אקצה" של חמאס אמר חמאד, כי הממשלה בעזה פועלת לשמור על הלכידות של החזית הפנימית, היא מגישה סיוע ביטחוני ל"התנגדות" ונלחמת בסוכנים ובמודיעים של ישראל.
במסר למצרים אמר חמאד, כי על הצדדים הנוטלים חלק בהטלת מצור על רצועת עזה לחדול מכך ולהתייצב לימין "ההתנגדות".
לדבריו, בסופו של דבר המצור יסתיים, שכן "העם הפלסטיני הוא עם שאוהב את הנפילה חלל בדרכו של אללה ולא יוותר על עקרונות היסוד שלו.
חמאד מתח ביקורת על התיאום הביטחוני בין מנגנוני הביטחון הפלסטינים באיו"ש עם ישראל, וכינה אותו "אות קלון על מצחם של המנהלים אותו".
הוא תמה: "כאשר כלי הרכב של האויב הגיעו לג'נין והרגו את בני פלסטין, היכן היו מנגנוני הביטחון בגדה? והיכן היא הנשק שלהם?"