משבר הודו - פקיסטן , נכנס היום לשבוע השלישי כשברקע בולטים מאמצי הקהילה הבינלאומית להביא לפגישת מנהיגי שתי המדינות. גם היום סרב ראש ממשלת הודו, ואג\'פאי, לפגוש את נשיא פקיסטן, מושאראף, בטענה כי \"הטרור האיסלמי נמשך\". לעומתו הביע נשיא פקיסטן מוכנות לשיחות עם הודו \"ללא תנאים\". בין שני המנהיגים, השוהים בקזחסטן לרגל פיסגת 16 המדינות האסייתיות, שורר נתק מוחלט.

לחץ בינלאומי כבד מופעל בימים האחרונים על מנהיגי הודו ופקיסטן וזאת על מנת להביא לפגישה בין השניים. שעה שמנהיג פקיסטן, מושארף, אמר היום (ב\') כי הוא מוכן לנהל שיחות ללא תנאים מוקדמים, הצהיר ראש ממשלת הודו כי זכה בתמיכת מנהיג קזחסטן המארח את כינוס 16 האומות האסיאניות באלמאטי וכי לא מתוכננת פגישה עם הנשיא מושארף. בצאתו מפגישה שקיים עם נשיא קזחסטן אמר ואג\'פאי: \"אנו מסכימים לגבי האמצעים שיש לנקוט כדי למצוא מוצא מהמשבר ואני כולי תקווה שלא יהיה עוד עידוד לגורמים המאמינים בטרור\".

שתי המדינות אשר נלחמו בעבר 3 פעמים, ניסו להרגיע את ההערכות כי במקרה של מלחמה לא יהססו להשתמש בנשק הגרעיני שברשותן. שר החוץ של הודו, ג\'ורג\' פרננדס, אמר בראיון לעיתון \"אינטרנשונל הראלד טריביון\" כי \" אף אחת משתי המדינות לא תהיה בלתי זהירה עד כדי שימוש בנשק גרעיני. איני מסכים לרעיון לפיו הודו ופקיסטן הן כה בלתי זהירות ולהוטות, עד שישכחו למה יכול לגרום נשק גרעיני\". פרננדס הוסיף כי, \"אם המעצמות המערביות וסין יודעות לפקח על יכולותיהן הגרעיניות, הרי שגם הודו ופקיסטן מסוגלות לכך. בכל מקרה, סיכם פרננדס, הודו הבטיחה שלא תהיה הראשונה שתעשה שימוש בנשק גרעיני.

גם מהצד הפקיסטני ניסו לשדר אותות הרגעה בדבר מלחמה אפשרית עם הודו. על פי דיווח ה\"וושינגטון פוסט\", אמר נשיא פקיסטן הגנרל פרבז מושארף בדרכו לקזחסטן, כי ארצו לא תפתח במלחמה מול הודו.
\"פקיסטן לא תפתח במלחמה. אנו מעוניינים למצוא פתרון לסיכסוך בדרכי שלום\", הטעים מושאראף.

למאמצים הדיפלומטיים וללחצים הרבים על שתי המדינות, היו אכן השפעות מסויימות. עיתוני הודו רמזו היום (ב\') על הפוגת מה במתח, זאת לאור הדיווחים לפיהם הנשיא מושאראף הורה להביא קץ לחדירות המחבלים האיסלמיים מתחום פקיסטן לקשמיר ההודית. אולם שר המשפטים ההודי, ארון ג\'ייטלי, נשמע נחרץ באומרו: \"אינך יכול לנופף בהכרזות מלחמה נגד הודו, להרוג אלפי הודים בעשור האחרון ולאחר מכן להעמיד פנים שאתה מוכן לנהל שיחות כדי לפתור את הבעיה\". שלא כפרננדס, הפחית ג\'ייטלי באפשרות להתפרצות סיכסוך גרעיני, ואמר כי אין סיבה לקרוא לאזרחים הזרים לצאת את הודו. \"אין כל בהלה בכל הקשור להודו ואין צורך להציע בריחה\", הוסיף ג\'ייטלי.

במקביל למאמצים הדיפלומטיים נמשכו גם היום חילופי האש בחבל קשמיר. לדברי צבא הודו חוסל היום אחד ממנהיגי המיליציות האיסלמיות באזור. בנוסף טוען צבא הודו כי הפציץ היום 12 מצבורים של תחמושת המשמשים את לוחמי המיליציות. לעומתו טוענים הפקיסטנים כי בהפצצת צבא הודו נהרגו היום שבעה אזרחים ונפצעו 17.