לחזור לגישור. אדלר
לחזור לגישור. אדלרצילום: פלאש 90

השופט בדימוס סטיב אדלר, המגשר בסכסוך בין עובדי משרד החוץ למדינה, ממליץ לחדש באופן מיידי את הליך הגישור בין הצדדים.

"הגעתי למסקנה, כי יש טעם להזמין את ראשי הגופים המעורבים בסכסוך לישיבה דחופה כדי לקרב בין עמדותיהם. בהתחשב בנזק האדיר שנגרם על ידי שביתת עובדי משרד החוץ חובה על נציגי הצדדים לקיים ישיבת גישור עוד היום".

ר החוץ, אביגדור ליברמן, כינס הבוקר (שלישי) מסיבת עיתונאים בעקבות שביתת עובדי משרד החוץ.

ליברמן אמר בפתח דבריו כי השביתה "חצתה כמה קווים אדומים וגרמה נזק לעובדי משרד החוץ...מה שקורה היום הוא שפוגעים במסכנים שאיבדו דרכונים ולא יכולים לחזור ובתינוקות שצריכים לחזור למדינת ישראל ואנחנו לא מחזירים גופות של אנשים שנפטרו בחו"ל. זו פגיעה בשמנו הטוב".

הוא ציין כי עובדי משרד החוץ "רשאים לשבות, אבל לא לנקוט באלימות מילולית ופיזית. ראיתי עובדת בכירה בלשכה המשפטית יוצאת בבכי, אחרי שקיללו ואיימו עליה".

"אני שר החוץ, והבאתי הישגים יותר מכל השרים הקודמים. הייתי עם העובדים כל עוד התנהלו בלי עבירה על החוק, אבל כעת פניתי לשופט המגשר", הוא הוסיף.

שר החוץ הורה להנהלה לנתק קשר עם ועד העובדים כל עוד הם נועלים את שערי הכניסה למשרד.