
סגן ראש ממשלת טורקיה, בולנט ארינץ', אמר כי ארצו צפויה לחתום על ההסכם לפיצוי משפחות נפגעי משט המרמרה בסוף החודש.
הוא הוסיף כי סכום הפיצויים עוד לא נקבע סופית והדגיש כי מיד לאחר החתימה ניתן יהיה לחזור לנורמליזציה מלאה ביחסים בין טורקיה לישראל.
בישראל לא אישרו עד לרגע זה כי החתימה על ההסכם אכן קרובה.
המהלך לחתימת הסכם פיוס בין המדינות התחיל לפני כשנה, אז שוחח ראש הממשלה נתניהו עם ראש ממשלת טורקיה ארדואן, והביע בפניו התנצלות לעם הטורקי על כל טעות שיכלה להוביל לאובדן חיי אדם.
השניים סיכמו על המשך המשא ומתן בנוגע לפיצויים שישולמו למשפחות ההרוגים הטורקים, אולם המשא ומתן בין המדינות לא הגיע לכלל השלמה עד עתה.
המחלוקת העיקרית שעמדה על הפרק היתה שיעור הפיצוי למשפחות ההרוגים, אולם אליה נוספה בהמשך גם מחלוקת אודות תנאים נוספים שהציבה טורקיה בנוגע למה שהגדירה "המצור על עזה".