ד"ר אריה בכרך מנסה בפינתו השבועית בערוץ 7 להסביר מדוע כל העולם בא 'לחלות פניו', כהגדרתו, של אבו מאזן ואילו על ישראל מופעלים לחצים כבדים.
"ג'ון קרי נסע לחלות פניו של אבו מאזן שזה יואיל בטובו לשבת תחת אותה קורת גג עם ציפורה ליבני", פתח בכרך את פינתו, "התופעה הזו חייבת תשומת לב כיצד הגענו למצב ששר החוץ של ארה"ב הגדולה מפסיק ביקור חשוב באיטליה על מנת להיפגש עם אבו מאזן. כיצד ראש כנופיית מרצחים מצליח לכופף את ארה"ב?".
בכרך ציין כי אבו מאזן אמר שהכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית 'אינה עומדת אפילו לדיון', "תארו לעצמכם שביבי מצהיר שפינוי התנחלויות אינו עומד אפילו למשא ומתן ואם אבו מאזן מתעקש חבל על הזמן שלנו, אפילו לא נבוא לפגישה. מה היה קורה בעולם? ומה היה קורה בארץ פה?".
"צריך לעשות חשבון נפש נוקב איפה טעינו בהצגת עמדותינו. נקודת המבחן היא דרישתו של ביבי להכרה במדינת ישראל כמדינה היהודית".
"כל העולם והשמאל הקיצוני ההזוי של מדינת ישראל באים בטענות דווקא לראש הממשלה שלנו. שאלות רבות נשאלות מדוע בכלל חשובה ההכרה של הפלסטינים במדינת ישראל כמדינה יהודית הרי האו"ם כבר הכיר בנו כמדינה יהודית ובכלל מי זה אבו מאזן? השאלות האלו שבאות גם מבפנים", הדגיש בכרך, "מחלישות את עמידתנו. התשובה לשאלות אלו היא: אם כולם הכירו בנו אז מה המקום להתעקשות של אבו מאזן? הרי הדברים כל כך פשוטים אז מדוע שאבו מאזן לא יכיר בנו?".
בכרך הדגיש עוד כי תביעת ראש הממשלה באה במקום וכי תכליתה למנוע מאבו מאזן והבאים אחריו לדרוש את שיבת ה'פליטים' והשבת רכוש ערבי, "אינני סבור שאני חכם יותר מכולם. גם ביילין וכנופייתו מבינים זאת ולכן עלינו לחזק את ידיו של ראש הממשלה בדרישה זו ולהציב חזית אחת כלפי האמריקאים מבחוץ וכלפי השמאל הקיצוני מבפנים".
לסיום חזר בכרך לשאלה בה פתח - כיצד אבו מאזן הצליח להביא לכך שכל העולם יבואו לחלות פניו ועלינו לוחצים. "זה מפני שהם כבר 20 שנה לא זזים מעמדותיהם ולעומתם, בנימין נתניהו כל פעם נסוג - פעם מחוות, פעם צעדים בוני אמון, בתחילה שחרור מחבלים בלי דם על הידיים, אחר כך עם דם על הידיים וכעת גם מחבלים תושבי ישראל".