
ועדת הכספים אישרה הבוקר (ראשון) העברת 703.3 מיליון ש"ח "עודפים מחוייבים" משנת הכספים 2013 ל- 2014, למשרד ראש הממשלה.
חלק מתקציב זה, 177.2 מיליון ש"ח, מופנה לחטיבה להתיישבות, העברה שבגינה נדחה הדיון שוב ושוב.
העודפים המחוייבים שהעברתם אושרה יגיעו למשרד ראש הממשלה לתחומי פעולה שונים. ביניהם:
29 מיליון ש"ח להשלמת הטיפול במפוני גוש קטיף, 188.3 מיליון ש"ח למטה המשרד, 20.5 מיליון ש"ח ללמ"ס, 3.53 מיליון ש"ח למטה להסדרת התיישבות הבדואים בנגב, 4 מיליון ש"ח לוועדה הבין-משרדית לרעידות אדמה, 4.1 מיליון ש"ח לרשות לפיתוח כלכלי של המגזר הערבי, 8.5 מיליון ש"ח לארכיון המדינה, 12 מיליון ש"ח לתמיכות בארגוני הנצחה ועוד.
בנוסף אושרה כאמור העברת 177.2 מיליון ש"ח לחטיבה להתיישבות: 24 מיליון ש"ח למרחב הנגב, 22.5 מיליון ש"ח למרחב צפון כולל גליל ורמת הגולן, 64.4 מרחב מרכז כולל גם בקעת הירדן, מגילות, בית-אל, מחולה, מתוכם 26 מיליון ש"ח בהקשר לפינוי בתי האולפנה, 8.5 מיליון ש"ח למרחב דרום והר חברון, 14 מיליון ש"ח לשיקום תשתיות היישובים הכפריים (איילת השחר, כפר גלעדי, מלכיה, יסוד המעלה, תל-עדשים, רמת השופט, צאלים ועוד), 13 מיליון ש"ח לגרעיני התיישבות, 2.5 מיליון ש"ח לכפרי סטודנטים, 3 מיליון ש"ח למפוני גוש קטיף, 1.5 לקליטת עלייה להתיישבות.
ח"כ אלעזר שטרן (התנועה) קבל על-כך ש"ההעברה התקציבית למשרד ראש הממשלה כוללת בתוכה כל-כך הרבה תחומים שונים. זה נראה כאילו מנסים לעוור את עינינו. אני מבין שלהיות חבר קואליציה בהיבטים האלה זה לא פיקניק אבל יש גבול לכל דבר".
סלומינסקי השיב: "אני מניח כיוון שמדובר ביחידות שהיו שייכות למשרד ראש הממשלה והמערכת הכספית היא אותה אחת ולא רצו להשקיע בהפרדה בין התחומים". עוד חזר על הסברו מתחילת הדיון, כי "עודפים מחוייבים" אלו תקציבים שכבר אושרו על-ידי ועדת הכספים בשנה החולפת וע"י האוצר ולכן אין כל סיבה לחדש בהם את הדיון בכל פעם מחדש".