תחרות מתכונים
תחרות מתכוניםערוץ 7

פסח מתקרב ועימו אתגרי הבישול והאפייה. ערוץ 7 בשיתוף פנימה מזמין את הגולשים להשתתף בתחרות המתכונים לפסח ולזכות בפרס.

פרס ראשון: מנוי לשנה למגזין פנימה.

שלושה גולשים נוספים יזכו במנוי לחצי שנה למגזין פנימה.

פטריות ממולאות באגוזים על מצע סלט אביב

מתכון מאת מגזין פנימה

 

רכיבים:
10 פטריות שמפיניון גדולות
200 גרם אגוזי מלך
50 גרם אגוזי פקאן
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
5‑6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל

לתיבול הפטריות:
½ כוס שמן זית
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לסלט:
1 ראש חסה נקי וחתוך
כ-20 תרמילי אפונת שלג
1 ראש סלרי חתוך לגפרורים דקים
6 צנוניות קטנות חתוכות לשמיניות
כ-20 עגבניות שרי חצויות - כדאי בצבעים שונים
מיץ לימון
מלח
שמן זית

אופן ההכנה:
מסירים מהפטריות את הרגל ושומרים בצד.
מערבבים את הפטריות עם השמן, המלח והפלפל, עד שהפטריות מצופות בשמן. אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן. משהים לחצי שעה.
מסדרים את הפטריות בתבנית ומכסים היטב כך שהתבנית תהיה אטומה.
אופים בחום גבוה (200 מעלות) כעשרים דקות, עד שהפטריות שחומות.

מילוי:
קוצצים את רגלי הפטריות.
מכניסים למעבד מזון את האגוזים, הבצל ורגלי הפטריות ומעבדים לקבלת מסה לא אחידה.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
ממלאים את הפטריות הצלויות, וקולים אותן בתנור חם מאוד חמש דקות.

הכנת הסלט:
קוטמים את קצוות אפונת השלג. אם היא טרייה מאוד משתמשים בה בלי בישול בכלל, ואם היא לא מספיק טרייה חולטים שתי דקות במים רותחים.
מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים במיץ לימון ומלח. אפשר לזלף מעט שמן זית.

הגשה:
מניחים בצלחת ערימה של סלט רענן ומעליו פטרייה אחת גדולה או שתיים קטנות.