
נשיא המדינה שמעון פרס פתח הבוקר את היום השני בביקורו הרשמי באוסטריה, בביקור ממלכתי בארמון הנשיאות הופבורג.
הנשיא פרס ונשיא אוסטריה היינץ פישר סקרו ביחד משמר כבוד מלכותי, הצדיעו בטקס שירת המנוני המדינות, לאחר מכן פנו לפגישה מדינית בארמון ובה דנו בסוגיית הגרעין האיראני, מצב תהליך השלום בין ישראל לפלסטינאים וחיזוק שיתוף הפעולה בן ישראל למדינות האיחוד האירופי.
מיד לאחר הפגישה קיימו השניים מסיבת עיתונאים משותפת.
הנשיא פרס התייחס למצב שיחות המעצמות עם איראן וסוגיית הגרעין האיראני. "איראן היא הסכנה המרכזית בעולם והמדיניות הנוכחית של ההנהגה האיראנית חייבת להשתנות. ההנהגה האיראנית חייבת לשנות את מעשיה ולא רק את דבריה, יש שינוי בטון של הנשיא רוחאני אך זה אינו מספק".
"איננו מתנגדים לעם האיראני - אנו מתנגדים להנהגה שמצהירה שאינה מפתחת פצצה גרעינית אך בפועל מפתחת טילים בעלי ראש נפץ גרעיני בעלי טווח שיכולים להגיע לאלפי קילומטרים", הבהיר פרס.
נשיא אוסטריה היינץ פישר שעתיד לבקר באיראן אמר בנושא זה כי "אנו מקווים כי ההסכמות אל מול איראן יכובדו וההבטחות יקוימו. אין ספק כי המצב הנוכחי הוא קריטי."
הנשיא פרס התייחס לתהליך השלום בין ישראל לפלסטינאים ואמר: "אירופה היא שחקנית מרכזית בתהליך השלום בין ישראל לפלסטינאים. כל הצדדים מתאמצים מאוד להגיע להסכם אמיתי. הוכחנו בעבר עם מצרים וירדן כי זה אפשרי, והכרחי. ואני מאמין כי ניתן לעשות זאת."
בהקשר זה אמר נשיא אוסטריה :"אנו מקווים כי תהליך המשא ומתן בין ישראל לפלסטינאים ימשיך לתקופה נוספת וכי הבעיות הקריטיות בין הצדדים יפתרו. אוסטריה מאמינה כי ניתן לפתור את המחלוקות וחשוב לעשות זאת בהקדם."
הנשיא התייחס גם לפסק הדין שניתן היום בישראל בנוגע להרשעת ראש ממשלת ישראל לשעבר אולמרט ואמר: "שמעתי הבוקר על פסק הדין טרם קראתי את פרטיו אך אני יכול לומר כי זהו יום עצוב למדינת ישראל".
יצוין כי הנשיא פרס יקיים היום ביקור במרכז האו"ם בווינה ויקיים פגישת עבודה עם ראש סוכנויות האו"ם בווינה וסגן מזכ"ל האו"ם מר יורי פדטוב. ובהמשך יקיים הנשיא פגישת עבודה מדינית-ביטחונית עם מזכ"ל הסוכנות לאנרגיה אטומית של האו"ם יוקיה אמאנו בהשתתפות בכירי המשלחות.
