ח''כ שקד עם ראש ממשלת גיברלטר
ח''כ שקד עם ראש ממשלת גיברלטרדוברות

יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ איילת שקד, מבקרת (שני) במדינת גיברלטר, שם היא נפגשה עם ראש הממשלה פביאן פיקארדו ועם ראשי הקהילה היהודית, במסגרת פרויקט "הבית היהודי" לחיזוק הקשר עם יהודי התפוצות.

שקד סיירה בכל בתי הספר היהודיים בגיברלטר, ושוחחה עם תלמידי תיכון על ישראל. יו"ר סיעת הבית היהודי שמעה מקרוב על התמודדות הקהילה היהודית עם האנטישמיות הגואה ועל המאבק נגד הדה-לגיטימציה של ישראל.

במפגשה עם ראש הממשלה פיקארדו דנו השניים בסכסוך הערבי-ישראלי, בהשוואה לסכסוך של גיברלטר עם ספרד.

"ראש ממשלת גיברלטר הוא ידיד ותומך ישראל", אמרה שקד. "שמחתי להכיר את הקהילה היהודית החזקה, החמה והמלוכדת של גיברלטר וכן לשוחח עם ראש הממשלה, חבר אמת של ישראל. חברי הקהילה מאד מעורבים בנעשה במדינה ומשמשים כשגרירים של מדינת ישראל", העידה.

גיברלטר היא טריטוריה של הממלכה המאוחדת, הנמצאת בקצהו הדרום-מערבי של חצי האי האיברי. שטח גיברלטר הוא 6.5 קמ"ר, כאשר היקפה כולל 12 ק"מ של חופים וגבול עם ספרד באורך של 1.2 ק"מ. האוכלוסייה שם נאמדת בכמה עשרות אלפים בודדים, אלף מתוכם בלבד הם יהודים.