
ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה לבג"ץ בבקשה לחזור בו מההתחייבות למנות יושב ראש לוועדת החוץ והביטחון עד אתמול. כך דווח הבוקר בגלי צה"ל. זאת, לדברי גורמים במשרד ראש הממשלה, ללא הגבלת זמן חדשה.
יושב ראש האופוזיציה, ח"כ יצחק הרצוג, שעתר מלכתחילה לבג"ץ בדרישה להורות לראש הממשלה למנות יושב ראש לועדת חוץ וביטחון של הכנסת, אמר כי לא סביר שהוועדה הכי חשובה של הכנסת לא מתפקדת כבר חודשים.
"אנחנו ב-1 באפריל וזו לא מתיחה", אמר הרצוג. "ראש הממשלה לא מינה יושב ראש לוועדת החוץ והביטחון, ולכן נמשיך במאבק בכל הכלים העומדים לרשותנו, ונעשה כל מה שניתן כדי שראש הממשלה יפסיק לבזות, להשפיל ולברוח מהחלטה חיונית בנושא כל כך רגיש".
ריבים פנימיים בתוך סיעת הליכוד הם שמעכבים מינוי יו"ר לוועדה. מלבד ח"כ צחי הנגבי, גם ח"כים אחרים היו רוצים להתמנות לתפקיד החשוב. מנגד, שר האוצר יאיר לפיד מקדם לתפקיד את ח"כ עופר שלח, יו"ר סיעת 'יש עתיד'.
