החלטות. הרבנים הראשיים
החלטות. הרבנים הראשייםצילום: פלאש 90

העימות בין שר הדתות נפתלי בנט וסגנו הרב אלי בן דהן לבין הרבנים הראשיים הרב דוד לאו והראשון לציון הרב יצחק יוסף סביב מינוי מנכ"ל לרבנות הראשית, מחריף. כך מדווח העיתון "ישראל היום".

הרבנים הראשיים שיגרו מכתב לנציב שירות המדינה, בו הם מאשימים את ראשי המשרד ב"התערבות פוליטית שזולגת גם לתחום הרבנות הראשית".

מכתב הרבנים בא, לאחר שסגן שר הדתות הבהיר לרבנים כי המנכ"ל הנוכחי בכל מקרה יסיים את תפקידו בזמן ומי שיחליף אותו יהיה מנכ"ל המשרד לשירותי דת, אלחנן גלט.

"עצם העובדה שאין מאפשרים לרבנים הראשיים להיות שותפים בבחירת גורם מקצועי שיעמוד בראש מערך הרבנות הראשית אומר דרשני", כתבו הרבנים ראשיים לנציב.

מהמשרד לשירותי דת נמסר בתגובה, כי "מזה מספר חודשים מנסים הרבנים הראשיים להפוך את משרת מנכ"ל הרבנות למשרת אמון שלהם, במקום שייבחר על ידי ועדת איתור כמקובל ולכן מונעים את הקמת ועדת האיתור המשותפת למשרד לשירותי דת ולרבנות הראשית. למרות הניסיונות הללו אנו נמשיך לפעול למינוי אדם ראוי, שיצעיד יחד איתנו את שיפור שירותי הדת לכל אזרח".

בשבוע שעבר פורסם כי הרבנים הראשיים עקפו את השרים הממונים עליהם ושלחו מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו שבו הם מבקשים להפוך את משרת מנכ"ל הרבנות למשרת אמון, כך שיוכלו להעמיד לתפקיד אדם מטעמם. ראשי המשרד טענו, כי "מדובר בהתנהלות לא תקינה".