אריה דרעי והרב עמאר
אריה דרעי והרב עמארצילום: פלאש 90

יו"ר ש"ס, ח"כ אריה דרעי, העריך הבוקר (שלישי) כי ממשלת נתניהו תשמור על יציבותה בחודשים הקרובים וסיעת הבית היהודי תישאר בקואליציה.

"אני לא רואה את בנט פורש", טען דרעי בגלי צה"ל, ''יש הבדל בין אמירה לבין עשייה. ירבעו את המעגל וימצאו איזו נוסחה לגבי ערבים ישראלים אם בכלל תהיה עסקה".

יו"ר ש"ס נשאל על אפשרות של כניסת מפלגתו לקואליציה ואמר "אני לא נמצא שם, אני לא קונה את זה כל כך".

על הקשרים עם ראש הממשלה נתניהו אמר דרעי כי "חוץ מברכת חג שמח לא שוחחנו שום דבר עם ראש הממשלה. אין גישושים על כניסה לממשלה כי זה לא מעשי. להערכתי הממשלה הזו תמשיך בחודשים הקרובים - הם ימצאו את הנוסחה לעסקה שגם בנט יוכל לחיות איתה".

לפני כשבועיים, נזכיר, הודיע יו"ר הבית היהודי, שר הכלכלה נפתלי בנט, כי המפלגה תפרוש מהקואליציה אם ישוחררו מחבלים ישראלים במסגרת הסכם להארכת המשא ומתן המדיני.

"העסקה המתגבשת, באם תכלול בתוכה שחרור רוצחים בעלי אזרחות ישראלית, היא פגיעה בריבונות הישראלית, ולא רק זאת - אלא שהיא נעשית כאשר הפלסטינים לא משכו את בקשות הצטרפותם הבינלאומיות", אמר בנט.

השר בנט הבהיר כי במידה ותובא בפני הממשלה הצעה לשחרור רוצחים ישראלים, "הבית היהודי תתנגד להצעה. במידה וההצעה תעבור - הבית היהודי תפרוש מהממשלה אשר משחררת רוצחים בעלי אזרחות ישראלית. עד כאן".