
צעיר כבן 18 מאזור המרכז ונער מאזור ירושלים נעצרו לפני כשבועיים, ערב חג הפסח, בחשד שתלו שלטים בכניסה להר הבית, בהם קראו למוסלמים לפנות את המתחם "עקב עבודות לבניית בית המקדש".
השניים נעצרו כשברשותם עלונים נוספים עם אותו כיתוב, והמשטרה הוציאה צו איסור פרסום על פרטי מעצרם, אשר פג רק הבוקר (ראשון).
השניים הורחקו מהר הבית ל-30 ימים והחקירה נגדם ביחידה לפשיעה לאומנית נמשכת.
בית משפט השלום בירושלים דחה ביום רביעי האחרון את בקשת המשטרה להרחיק שלוש קטינות מהעיר העתיקה לאחר שנטען כי כתבו את הכתובת "תג מחיר".
השלוש נעצרו על ידי שוטרי מרחב דוד בירושלים בחשד שחיללו בית קברות מוסלמי סמוך לחומה המזרחית של העיר העתיקה. על פי החשד, הנערות כתבו "תג מחיר" על הקברים באמצעות אבנים וחול.
השופטת דורית פיינשטיין הביעה פליאה מדוע המשטרה מבזבזת כספי ציבור ומביאה לדיונים בנות קטינות שמיוחסת להן עבירה כזאת. השופטת הורתה להסתפק בהרחקתן מבית הקברות למשך 30 יום, אך סירבה להשית עליהן תנאים של חתימה על ערבות או הרחקה גורפת.