מאות עובדי הדואר הפגינו הבוקר בבית הדואר בתל אביב במחאה על כוונת מנכ"ל הדואר לפטר 2,000 עובדים.
בהפגנה קראו העובדים לממשלה להתערב באופן מיידי ולהציל את החברה, ולמנכ"ל החברה, חיים אלמוזנינו, לקחת אחריות לנוכח הכישלון הניהולי המתמשך שהחמיר את מצב החברה.
העובדים החליטו לצאת לשביתה ללא הגבלת זמן. זאת לאחר שהבינו שאם הם לא ינקטו בצעדים דרסטיים, תגיע החברה לחדלות פירעון כבר בחודשים הקרובים.
במהלך ההפגנה אמר שמעון פרג'ון, יו"ר הוועד, "כשהודענו אתמול על היציאה לשביתה, ציפיתי לקבל טלפון מההנהלה כדי לנסות לפתור את המשבר כבר אמש, זה לא קרה. זה לא קרה – כי לא אכפת להם".
"אנחנו כואבים את השביתה היום אבל אנחנו בעיצומו של קרב הישרדות על הבית ועל הפרנסה של אלפי עובדים. אנחנו מצטערים על הפגיעה במאות אלפי הלקוחות שפוקדים מדי יום את כל סניפי הדואר בכל הארץ. אין לנו ברירה אלא להיאבק בכל האמצעים שלנו כדי שאלפי עובדים לא ימצאו את עצמם במעגל האבטלה. ההסתדרות מגבה אותנו ומלווה אותנו בכל ההליך ומספקת לנו את האמצעים הנדרשים למאבק. זהו מאבק לא פשוט. זה קרב על חיינו", הדגיש.
הוא ציין כי "עובדי הדואר לא מרוויחים הרבה כסף ועובדים בעבודה קשה וסיזיפית. אנחנו לא בוכים על זה. אנחנו רוצים להתפרנס בכבוד. אנחנו הסכמנו להירתם לטובת הבראת החברה ולצעדים כואבים אנחנו דורשים תוכנית הבראה עם אופק, תקווה ועתיד. אני רוצה להודות לשר ארדן שמתערב באופן נחרץ לפתרון המשבר".
גם מחר תימשך השביתה בכל סניפי הדואר ברחבי הארץ. עם זאת, וועד עובדי הדואר הקים וועדת חריגים לטיפול במקרים דחופים ומצילי חיים: העברת תרופות, דרכונים לטיפול רפואי וכו׳.
כמו כן, הוועדה אישרה העברת וחלוקת בחינות הבגרות ביום חמישי וכן הפצת שי הנצחה לחללי מערכות ישראל. הוועד הודיע כי כל פנייה לוועדה תישקל באופן ענייני מתוך אחריות כלפי הציבור ומתוך מטרה למזער את הנזק לאזרחים. עוד הוסיפו בוועד כי הם קוראים להנהלת החברה להתעשת ולחזור לשולחן המשא ומתן באופן מיידי.