
עסקנים חרדים בצפת טוענים כי ראש העיר אילן שוחט התחייב בפני חבר הכנסת ניצן הורביץ ממרצ כי הקאנטרי השנוי במחלוקת יישאר פתוח בשבתות ובחגים.
"מהמידע שבידינו, ראש העיר הבהיר לח"כ הורביץ ש'אין לו מה לדאוג' וכי הבריכה תישאר פתוחה בשבתות ובחגים", טוענים העסקנים החרדיים המקומיים ומביעים את מורת רוחם מהפרת הסטטוס קוו בעיר.
אתמול הגיע ח"כ הורביץ לצפת כדי לתמוך בבעלי הבריכה הפותחים אותה בשבתות ובחגים.
"קשה להאמין, אבל הבריכה החביבה הזו היא מוקד לאיומים והתנכלויות", תקף בהמשך הורוביץ את הפגנות החרדים בדף הפייסבוק האישי שלו. " למה? כי זה המקום היחיד בצפת שפתוח בשבת, ונותן גם לחילונים אפשרות להתרענן ביום החופשי שלהם, בלי לפגוע ובלי להרגיז אף אחד".
"באתי לכאן היום עם חבריי פעילי מרצ כדי להביע תמיכה ולחזק, ושמחתי לשמוע מהרבה תושבים, ובראשם מראש העיר הנמרץ אילן שוחט, שהוא לא יאפשר לקומץ קיצוני לדרדר את העיר ושהקאנטרי הזה ששייך לעירייה יישאר פתוח בשבת ממש כפי שהיה תמיד - מאז שנפתחה הבריכה הזו לפני 30 שנה".
"צפת היא עיר מיוחדת. פסיפס מרתק. יש לה פוטנציאל גדול, בתנאי שנדע לכבד אחד את השני. יהודים, ערבים, עולים, ותיקים, חילונים, דתיים... אנחנו חייבים לחיות זה לצד זה. וממש כפי שאנחנו מכבדים את רצונם של החרדים לחיות לפי דרכם, אנחנו מבקשים יחס דומה" הוסיף.
"די לכפייה. חיה ותן לחיות. זה כל הסיפור. יש לי יסוד לקוות שמשבר הבריכה מאחורינו".