שר הבינוי והשיכון אורי אריאל (הבית היהודי) סייר אחר הצהריים (חמישי) ביישוב אפרת שבגוש עציון.

במהלך הסיור התייחס השר אריאל ל"חוק הלאום", בירך את ראש הממשלה על התמיכה בחוק והדגיש כי חוק יסוד מדינת העם היהודי יעבור עוד במושב הכנסת הקרוב.

"אנחנו צריכים להגדיר בצורה מוחלטת את עתידנו", אמר אריאל, "אני מברך את ראש הממשלה על תמיכתו בחוק. הבית היהודי תתמוך בהצעת החוק והיא תעבור בכנסת, יש לה רוב. נפעל לקדם אותה במהירות, עוד במושב הזה", הבהיר.

באשר להתנגדותה של השרה ציפי לבני אמר אריאל כי הוא מצטער על כך, ''זה לא ראוי וזה לא מתאים''. השר אריאל התייחס גם למשא ומתן המדיני וטען כי הוא הגיע לכדי מיצוי, "הוא לא צלח לא באשמתה ולא באשמת ממשלת ישראל אלא בגלל ההפרעות מצד הפלסטינים".

בחנוכת סניף חדש של ''בני עקיבא'' בשכונת הזית באפרת אמר השר אריאל כי לא ייתכן שיהיה אפרטהייד נגד יהודים ביהודה ושומרון. "אין שום מקום בעולם שקבוצת אנשים מוגבלת בגלל סוג האנשים. אם יש אפרטהייד בישראל זה אפרטהייד נגד בנייה יהודית ביהודה ושומרון. לתשומת לב האמריקאים והאירופאים. אנחנו לא נסכים לשום אפרטהייד. לא יפלו יהודים ועוד בארצם ולא יאפשרו להם לבנות. אין חיה כזו ובעזרת ה' גם לא תהיה".

"ירושלים ויהודה ושומרון הם חטיבה אחת", הוסיף השר אורי אריאל. "בנינו, נמשיך לבנות ואנחנו דורשים להמשיך לבנות בכל מקום בארץ. אין מצב שתהיה הקפאה ביו"ש - זה לא בא בחשבון. בנייה בישראל וביו"ש לא תלויה בקיומו של מו"מ ולא מפסיקים לבנות בלעדיו. אנחנו בונים כדי לבנות את ארץ ישראל וכדי להוריד את מחירי הדיור. נבנה גם באפרת וגם בכל מקום אחר".

השר אריאל התייחס גם לסערה הציבורית סביב החייל דוד, שכיוון נשק נגד פרובוקטור פלסטיני בחברון. "בעבר תבעתי את המושג תנו לצה"ל לנצח. אני חוזר על כך: תאפשרו לחיילי צה"ל לעמוד נוכח האתגרים, נוכח אלה שמתגרים בהם תחת מצלמות של כל מיני משקיפים מסקנדינביה. הצבא שלנו הוא הצבא הכי מוסרי בעולם, הניסיונות ללכלך את שמו פסולים, וצריך לתת לצה"ל לנצח".

"ראוי ששר הביטחון יבחן יחד עם הרמטכ"ל את הוראות הפתיחה באש וישנה אותן כדי שחיילים יוכלו להתמודד בצורה אמיתית. אסור להשלים עם מציאות של זריקות אבנים לא בירושלים ולא בשום מקום אחר ביהודה ושומרון. זו תופעה שצריך לעקור אותה מן השורש", הדגיש.

השר אריאל שלל את האמירות לפיהן מתבצע כעת מרד בצה"ל. "חיילי צה''ל הם נהדרים, ממושמעים ורציניים. המחאה בפייסבוק באה לומר לדרג המדיני והביטחוני - 'תנו לנו יותר כלים כדי שנוכל להתמודד'. אני מזדהה עם הדרישה הזו. אין פה מרד".