אריון, בית משפט השלום
אריון, בית משפט השלוםצילום: פלאש 90

תושבת היישוב יצהר בשומרון שנעצרה יחד עם בעלה שוחררה היום (ו') לביתה.

בני הזוג, להם חמישה ילדים, נעצרו ביום רביעי האחרון לאחר שהבעל התייצב מיוזמתו בפעם השלישית לחקירה במשטרה. שניהם חשודים כי רכבם היה מעורב בפעילות ''תג מחיר''.

בית משפט השלום בירושלים האריך אתמול ביממה את מעצרה של האם, ואת מעצר האב להיום ראשון הקרוב. היום כאמור שוחררה האישה בהסכמה לביתה והבעל יישאר במעצר במהלך השבת.

המשטרה מנעה מבני הזוג לפגוש עורך דין. רק כעבור 24 שעות נפגשה האישה עם עורך דין מטעם עמותת ''חננו'' וסיפרה לו על יחס קשה ומזלזל מצד החוקרים, ככל הנראה במטרה להכריח אותה להודות במעשים שמיוחסים לה.

עו"ד איתמר בן גביר מ''חננו'', המייצג את הזוג, מסר בתגובה לשחרור כי "מסתבר שהטענות שלנו היו מדויקות - היחידה לפשיעה לאומנית עצרה אמא לחמישה ילדים תוך שהחוקרים יודעים שהיא לא קשורה להצתה ומעצרה נועד להפעיל לחץ. במדינה דמוקרטית לא עוצרים אזרחים רק כדי להלחיץ ולהפחיד".