טקס נפגעי פעולות האיבה

בהר הרצל נערך בצהריים (שני) טקס האזכרה הממלכתי לזכרם של 2,495 ישראלים שנהרגו בפעולות האיבה. 

הטקס נערך במתחם האנדרטה לחללי פעולות האיבה, במעמד נשיא המדינה, שמעון פרס, ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יושב ראש הכנסת, יולי אדלשטיין, ונשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס.

משפחות שכולות שיקיריהן נרצחו בפיגועים בישראל התפרצו לעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו לפני נאומו על רקע כוונתו לשחרר מחבלים רוצחים. נתניהו המתין עד להרגעת הרוחות. "אתה משחרר מרצחים", צעק אב שכול בטקס ומירר בבכי.

נציגי המשפחות הסבירו לכתב ערוץ 7 כי המשפחות תכננו מחאה שקטה בה יניפו צעיפים אדומים. אך אחד ההורים התפרץ לעבר ראש הממשלה. 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בטקס, "אין אמצעי לשבור את עם ישראל בארצו. גלי השנאה של אויבינו שטרם השלימו עם קיומינו כאן מתנפצים אל כוח הברזל של צה"ל וכוחות הביטחון. מדינת ישראל איתנה אבל מלחמת הקיום המתמשכת גובה מאיתנו קורבנות רבים", אמר ראש הממשלה. 

 נתניהו השיב למשפחות השכולות, "ידעתי שאפגוש אתכם כאן. ההחלטה שהתקבלה קשה. כל אחד מרגיש שהיא מתנגשת עם ערך הצדק".


(צילום: קובי גדעון / לע"מ)