
ביספנול BPA) A) הוא חומר הנמצא בשימוש נרחב בייצור פלסטיק שקוף וקשיח הנקרא פוליקרבונט, אשר משמש כאריזה למוצרי מזון וכמרכיב בציפוי הפנימי של פחיות למזון ולמשקה.
מחקרים שנערכו בבעלי חיים בשנים האחרונות מצאו השפעה על המערכת ההורמונלית בחשיפה לריכוזים נמוכים של ביספנול A, ולפיכך התעורר חשש שמא השפעות דומות קיימות גם בבני אדם הצורכים מזון המשווק באריזות פלסטיק.
הרשות לפיקוח על המזון בקנדה מצאה בבדיקה שגרתית של מוצרי מזון שונים המשווקים באריזות פלסטיק, כי במרביתם המכריעה (98.5 אחוזים) לא נמצאו שרידים של BPA, על כך מדווח אתר שלום טורונטו.
הבדיקה כללה מוצרי מזון מקומיים ומיובאים מ-15 מדינות ובהם פירות, ירקות, מיצים, מרקים ופסטה. מתוך 403 המוצרים שנבדקו נמצאו שרידיBPA רק בשישה בהם, אך לא היה צורך להורידם מהמדפים.
בהתבסס על ריכוז ה-BPA הממוצע שנתגלה בירקות ששווקו באריזות פלסטיק, מציינת הרשות לפיקוח על המזון בקנדה,כי על מנת שכמות החומר תהווה סכנה לבני אדם, יש לצרוך כמות של 14 ק"ג של מוצרי המזון המשומרים.
משרד הבריאות הקנדי קבע, כי החשיפה הקיימת ל-BPA כתוצאה מצריכת מזון משומר באריזות פלסטיק אינה מהווה כל סיכון בריאותי לציבור, ובכלל זה תינוקות וילדים. קביעה זו אושרה גם ע"י רשויות הבריאות בארה"ב ובאיחוד האירופי.