הצפה בכביש 90 (צילום: אגף התנועה במשטרה)

במהלך הלילה נתקעו כ-70 מטיילים מארצות הברית בסמוך לנחל בערבה.

יחידות החילוץ הגיעו למקום בשעות הלילה ומנסים לחלץ את המטיילים, מתנועת "בני עקיבא" העולמית, שתקועים בחניון חולית הסמוך לנחל נקרות בערבה.

אמש נהג ג'יפ שניסה לעבור את הכביש שמחבר בין נחל פארן עם כביש 40 נאלץ לעלות על גג רכבו בעקבות השיטפון. מסוק של חיל האוויר פינה אותו במצב טוב לבית החולים יוספטל באילת. 

הלימודים ביישובי המועצה האזורית תמר הסמוכים לים המלח בוטלו היום - זאת עקב מזג האוויר הסוער ומחשש להצפות ושיטפונות באזור.

הבוקר נחסמו לתנועה כבישים רבים בנגב. כביש 90 מצומת הערבה לכיוון צפון חסום עקב השיטפונות, וכך גם קטעי הכביש ממלונות ים המלח למצוקי דרגות ומצומת הערבה לחצבה. כביש 222 בין רביבים לצאלים נחסם, עקב הזרימה בנחל אטדים. בנוסף נחסמו כביש 258 מצפית לחתרורים. 

בעקבות מספר אירועים של נסיונות לחצות שטפונות בשעות האחרונות שהסתיימו בחילוצים, יחידת חילוץ מגילות חוזרת ומדגישה את הסכנה לחצות שטפון. גם אם הזרימה נראית חלשה אין שום יכולת לאמוד את עומקה ועוצמתה.

ישנה סכנה גדולה מפני גל שמגיע בעוצמה ובהפתעה שעלול לגרום להפיכת הרכב, כמו כן השטפון נושא איתו סלעים גדולים שיכולים לגרום לכך שהרכב יתקע בתוך הזרימה. במקרה של שטפון יש להמתין עד שתפסק הזרימה לפני שממשיכים בנסיעה. בכל מקרה של צורך בחילוץ יש להתקשר 100 למוקד משטרת ישראל.

הטמפרטורות החזויות היום והלילה: קריית שמונה 23-15, קצרין 19-14, צפת 17-13, טבריה 25-16, נצרת 20-15, חיפה 22-17, תל אביב 22-17, ירושלים 17-13, אשקלון 22-17, עין גדי 26-20, באר שבע 22-14, ערד 20-13, מצפה רמון 18-12 ואילת 28-18.

(צילום: אגף התנועה במשטרת ישראל)