בעיני רבים, מצטיירת פולין דווקא כמדינה הנגועה באופן מסורתי באנטישמיות. רבים מזהים אותה עם מחנות ההשמדה וחיים יהודיים שוקקים שנכחדו.
אלא שבשנים האחרונות חווה היהות פריחה מחודשת בפולין, ומדי שנה נערכים עשרות אירועים גדולים המיועדים לחשוף את היהדות בפני תושבי פולין הנוצרים-קתולים.
אחד האירועים האלו, פסטיבל "ימי ישראל בקרקוב", נפתח ביום שבת האחרון. במהלך השבוע הקרוב ייערכו בעיר קרקוב שבפולין עשרות אירועים שכולם נועדו לחשוף את התרבות הישראלית והיהודית לתושבי העיר והסביבה. הרצאות, סרטים ישראלים, קונצרטים של מוזיקה ישראלית ואפילו סדנאות ריקודים ישראליים, יתקיימו מדי יום בשבוע הקרוב ויהיו פתוחים לקהל הרחב.
"ימי ישראל בקרקוב" התקיים לראשונה בשנת 2004. ג'ונתן אורנשטיין, מנהל המרכז הקהילתי היהודי בקרקוב, עמד מאחורי היוזמה. עד שנת 2009 התקיים הפסטיבל מדי שנה וזכה להצלחה מסחררת כאשר מאות פולנים, מרביתם כמובן נוצרים-קתולים, לקחו בו חלק. אלא שאז, בעיקר עקב סיבות תקציביות, הופסקה הפקת הפסטיבל.
בשנה שעברה, החליטו מספר סטודנטים מ"המועדון האקדמי לתרבות יהודית", חלקם הגדול לומדים במגמת יהדות באוניברסיטה הייגלונית בקרקוב, לקחת יוזמה ולחדש את הפסטיבל אחרי ארבע שנות ההפסקה. הם פנו אל מספר מוסדות תרבות יהודית בעיר, ובהם "מוזיאון גליציה", בתי קפה ומסעדות המגישות אוכל יהודי, ויחד חידשו את הפסטיבל שנפתח בשבת האחרונה.
אחת המארגנות היא מגדה פוליקובסקה, 23, סטודנטית במגמת "יהדות" באוניברסיטה הייגלונית בקרקוב. על השאלה מדוע החליטה לקחת חלק בחידוש פסטיבל "ימי ישראל בקרקוב" היא מספרת: "מלבד לימודי היהדות, אני מתנדבת במרכז הקהילתי היהודי בקרקוב. אני רוצה לארגן אירועים שיחשפו את התרבות היהודית למי שאינו מכיר. הרעיון לקיים את "ימי ישראל בקרקוב" הוא נהדר מאחר וכאן ישנה קהילה יהודית עם הרבה מתנדבים פולנים לאורך שנים ארוכות. יש לנו מקומות ואנשים שרוצים לסייע לנו. אני וחבריי ל"מועדון האקדמי לתרבות יהודית" אוהבים מאוד את ישראל. חלק גדול מאיתנו גם ביקרו בישראל בחודשים האחרונים. אני עדיין לא, אבל אני מקווה לעשות זאת בקרוב!".
פוליקובסקה מספרת כי היא מתחברת בעיקר אל ארוחות השבת המסורתיות המתקיימות מדי יום שישי בערב במרכז הקהילתי היהודי בעיר. מלבד זה, היא מתכוונת לקחת חלק במספר רב של אירועים במהלך הפסטיבל השבוע. "אני אוהבת את לימודי העברית, הריקודים הישראליים, בישול ישראלי ועוד. אבל ארוחת השבת הפתוחה במרכז הקהילה היהודית הוא דבר נפלא מאחר וגם אנשים שבדרך כלל אינם מתעניינים בתרבות היהודית יכולים להיות חלק מטקס נפלא כזה. אולי נצליח כך לשנות משהו בחיים שלהם? אני מרגישה נהדר שאני יכולה לארגן את האירועים הללו של תרבות יהודית וישראלית, זה עושה אותי מאושרת ואני מרגישה שאני וחבריי יכולים לשנות את העולם יחדיו".