הרס במעלה רחבעם
הרס במעלה רחבעםערוץ 7

"אם אתה הולך עיוור אחרי מה שהצבא אומר - זה יהיה כמו השואה בסוף" ,אמר הבוקר (ו') לוחם גולני, שהשתתף במחאה ברשת נגד פינוי ישובים, שהביאה אתמול להדחת שני לוחמים מגדוד 50 של הנח"ל.

בריאיון לתכנית הבוקר של קשת, הדגיש נ', כי מבחינתו מדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל. "אם הייתי שוטר הייתי יודע לאן אני מגיע, אבל אם אני חייל ואמור להגן על האזרחים, מה הרעיון שאני מפנה אותם מהבית?".

"אני אשב שלושה חודשים בכלא ולא אשב עם מצפון שאתה רואה איך אתה עוקר אדם מהבית שלו", אמר נ', שמתגורר באחד הישובים.

לדבריו, מדובר בקו אדום שהוא ועוד חברים שלו ביחידה לא יחצו, "אם אתה הולך עיוור אחרי כל מה שהמפקדים שלך אומרים לך תהיה שואה. אי אפשר ללכת עיוור, בגלל זה יש פקודה בלתי חוקית בעליל. זה גם יכול לשנות משהו לטובה".

אתמול החלה המחאה ברשת, במסגרתה חיילים ממספר יחידות, וכן מגדוד 50 של הנח"ל העלו תמונה שלהם עם שלטים נגד פינוי ישובים זאת לאחר שהתבשרו כי בימים הקרובים יצטרפו למבצע לפינוי מאחזים ביהודה ושומרון