
שר המשפטים ציפי לבני (התנועה) תקפה הערב (חמישי) את שר הכלכלה נפתלי בנט, ואת תכניתו להחיל ריבונות על אזורי ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון.
"יש קבוצה שחלקה מיוצג בקואליציה הזאת, שלא רוצה הסדר מדיני ועושה הכל לטרפד אותו. אותה קבוצה ומנהיגיה צריכים לומר את האמת לאזרחי המדינה הזאת: שהם מובילים למדינה דו לאומית", אמרה לבני.
השרה לבני טענה כי סיפוח שטחי X יוביל לקץ הציונות, כלשונה. "בנט מציע לספח את שטחי C, להרוס את הגדר ולהפוך אותנו בפועל למדינה אחת. הוא אומר ניתן להם אוטונומיה. אבל אם הורסים את הגדר ויש שטח אחד, בסופו של יום שני מיליון וחצי פלסטינים יהפכו לאזרחי המדינה הזאת שתהיה בין הים לירדן, והיא לא תהיה ישראל שאנחנו כל כך אוהבים, היא תהיה מדינה אחרת - קץ הציונות''.
בכנס "התאחדות בוני הארץ" שנערך באילת, עברה לבני לתקוף בחריפות גם את הצעתו של שר התחבורה ישראל כץ. "ההצעה השניה היא של השר ישראל כץ- ירושלים רבתי, פטנט חדש. נצרף לירושלים את גוש עציון, מעלה אדומים וגבעת זאב.
"בנט וכץ יודעים שההצעות שלהם לא יקרו. הם רק רוצים לקבל נקודות בקרב מי שלא רוצה הסדר, של מי שלא מבין את המשמעות של ההצעות וההשלכות הטראגיות שלהן על ישראל כמו שאנחנו רוצים לשמור אותה - יהודית ודמוקרטית ומחוברת לעולם עם כלכלה משגשגת".
"הם מציעים את ההצעות הלא מציאותיות האלה כי הם יודעים שמישהו יוציא להם את הערמונים מהאש. אין לי בעיה לעשות את זה ולחסום את ההצעות האלה, אבל האחריות הזאת היא לא רק שלי, אלא של כל מי שמבין את ההבדל בין פוליטיקה למנהיגות, כל מי שציוני ובאמת אוהב את ירושלים", טענה שרת המשפטים.
לדברי לבני יצירת "ירושלים רבתי" כפי שמציע השר כץ, תפגע בירושלים ותוזיל, כלשונה, את עיר הבירה של ישראל. "כץ פוגע בירושלים כי העולם מיד יגיד שישראל עושה שטיקים ומשתמשת בירושלים כדי להכשיר עוד שטחים, ואז העולם לא יקבל את הטיעונים האמיתיים והחשובים שלנו על ירושלים.
"אני נאבקתי במו״מ כדי לשמור על ירושלים ועל הגושים. אני רצה בעולם ומדברת על הזיקה ההיסטורית החזקה שלנו בירושלים ומדברת על קדושתה. מדברת על זה שחוט הטבור שלי שנולדתי בתל אביב, עובר בירושלים, בכותל.
"כדאי שיהיה ברור: את הגושים שכץ רוצה לחבר במסגרת הזאת לירושלים צריך לשמור, לא מתוך קדושתם אלא מתוך זה שאזרחים ישראלים רבים גרים בהם, ותפקידה של הנהגה לשמור על מקסימום אזרחים ישראלים בבתיהם", הדגישה.
"אבל לטעון שזה חלק מירושלים זה ניסיון מסוכן לזרות חול בעיני העולם, שעלול להוביל לסופה מדינית נגדינו", הסבירה לבני. "במקום לחזק את גוש אדומים ועציון זה יחליש את אחיזתנו בירושלים".
השר ישראל כץ הגיב בעמוד הפייסבוק שלו לדברים שאמרה לבני נגד תכניתו לחיבור גוש עציון ומעלה אדומים לירושלים.
"ציפי ליבני תוקפת את יוזמתי, להרחיב את שטח השיפוט של ירושלים ולהקים את גוש ירושלים רבתי בטענה שזה יפגע בהישגיה במשא ומתן ובפעילותה לחיזוק מעמדנו בירושלים. חחחחחח, יש לה חוש הומור. על איזה הישגים היא מדברת?", כתב כץ.
