
בקרית אתא נמשך המאבק סביב פתיחתו של מכון הכושר "ספייס"בשבת. העירייה אסרה על המכון לפתוח את שעריו בשבת, אך לאחר פנייה לבית המשפט הוחלט להקפיא את ההליכים.
רב בקרית אתא אומר לערוץ 7 שהחרדים לא יתנו להפוך את קרית אתא לעיר ככל הערים, "כבר תשעים שנה שהשבת נשמרת כאן, יש ניסיון נואל של חברה מחוץ לעיר, לפרוץ את השבת במרכזה של העיר ליד בתי הכנסת. אנחנו רואים את זה בחומרה רבה".
לדבריו העיר נוסדה על ידי חברת "עבודת ישראל", שהורכבה מחסידיו של האדמו"ר מפיאסצנה ומכון הכושר שהוקם נמצא כמאה מטרים מבית הכנסת של החסידות, "לא נסכים שהעיר הזאת תהפוך לעיר מחללת שבת, הצביון של קרית אתא שונה מערים אחרות ואנחנו נלחם בכל תוקף ומקווים שראש העיר שנלחם על כך גם לא יוותר".
חיים פרנקל, מבעלי הרשת, מסר כי "התנהלות קריית אתא והעומד בראשה היא שימוש ציני במנגנון מתן אישורי העסק". לדבריו, "יש כאן ניסיון לפגוע בנו בגלל הפתיחה בשבת. הדבר נובע ממניעים לא ענייניים, הרי בתי עסק אחרים עובדים בעיר בשבתות. אנו לא נכנע לכפייה הדתית הזאת, שבאה במסווה של צווים מנהליים. נלחם על האמת שלנו ונדאג כי ההתנהלות החמורה הזאת תיבחן גם על ידי משרד הפנים וגם על ידי משרד מבקר המדינה".
מעיריית קרית אתא נמסר בתגובה: "היזם טרם השלים את כל חובותיו לקבלת רישיון עסק ועל כן אינו רשאי להפעילו. מעבר לכך, חדר הכושר ממוקם במרכז העיר בסמיכות לבתי כנסת ולציבור דתי, והיזם עצמו הבטיח טרם החל בעבודות כי לא יפעיל את חדר הכושר בשבת. בקריית אתא ישנו סטטוס-קוו שנשמר עשרות שנים ובמסגרתו פועלות בריכות השחייה העירוניות בשבת. מעבר לכך, העירייה פועלת בהתאם לנהלים ולתקנות ובמידת הצורך יקבע בית המשפט בסוגיה זו".