ביום העצמאות החל המירוץ לירושלים, מירוץ ווירטואלי בו נשלחו לבני הנוער והמשפחות בבית שמש כתבי חידה העוסקים בירושלים, מי שהצליח לענות על כתב חידה אחד, קיבל כתב חידה נוסף כאשר הכתב חידה האחרון הובא ביום ירושלים.
מי שיזם את הרעיון הם גרעין "יחד" בית שמש, בשיתוף אולפני אתרוג, מוסדות החמ"ד בעיר ומהלב- מרכז היעוץ והאימון לארגונים בישראל. הזוכים במירוץ יהנו מטיול טרקטורונים, ערכת קפה, ערכת קריוקי ופרסים נוספים.
"במירוץ לקחו חלק מאות בני נוער ומשפחות", מספר שלומי בן-טוב, חבר בגרעין התורני. "החידה הראשונה פורסמה בפייסבוק, במייל, בוואטסאפ ובמוסדות הלימוד. מי שענה על החידה הראשונה יכל לקבל את החידה שאחריה, וככה הלאה למספר חידות עד האחרונה אותה שאל הרב ד"ר אברהם ליפשיץ. כל החידות היו סביב ירושלים, התחרות היתה פתוחה לכולם כאשר המנצחים במירוץ זוכים בפרסים שווים".
בנטוב מוסיף לספר על המירוץ, "מי שהפעיל את המירוץ הם הגרעין התורני 'יחד' בבית שמש, היתה קבוצה שחיברה את החידות וקבוצה שהפיצה אותם. שמענו תגובות טובות על היוזמה, כמה חבר'ה אמרו לנו שהם למדו דברים חדשים על ירושלים שלא ידעו קודם, היו שהתלהבו מהעובדה שהפייסבוק, הוואטסאפ והכלים הטכנולוגיים משמים ללמידה משמעותית. המנהלים במוסדות מאוד התלהבו מזה, וחלק מהמורים עשו את החידות ביחד עם התלמידים בכיתות. שמחנו מאוד בהצלחת המירוץ, מהתגובות הטובות שנשמעו ורוצים לעשות את זה שוב בשנה הבאה".
