חומש
חומשפלאש 90

אמש התקיימה בישוב החרב חומש בצפון השומרון סעודה חגיגית של ישיבת חומש המתחדשת בהשתתפות משפחות גרעין חומש ומטה חומש תחילה הפועל מזה שבע שנים בחידוש ההתיישבות היהודית במקום.

המשתתפים סיפרו לערוץ 7 כי תוך כדי הסעודה הגיעו לפתע כוחות צבא ומסוק צבאי ריחף ונחת באזור פעילות הישיבה אך הכוחות יצאו לאחר מס דקות והסעודה המשיכה כסדרה.

בני קצובר מראשוני המתיישבים בשומרון ופעיל בעצמו במאבק לשוב אל חומש הגיע על מנת לחזק את הצעירים והביע הערכה לנשות הגרעין כשם שעשה הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל. כך סיפר, "כשביקר הרצי"ה לבקר באלון מורה ששכנה באותה העת במחנה קדום, אסף הרצי"ה את כל חברי וחברות הגרעין בבית הכנסת שרצפתו הייתה עשויה מחול, בשורות הראשונות ישבו הגברים ובשורות האחרונות ישבו הנשים והאימהות.

הרצי"ה פנה לנשים ואמר תתקרבנה הנשים וסימן לגברים לזוז, הנשים כמובן הרגישו שלא בנוח, אך כיוון שהרב ביקש הן התקרבו מעט והרב חזר שוב על בקשתו תתקרבנה הנשים וכך חזר ואמר עוד כארבע חמש פעמים עד שהנשים התיישבו כמעט בשורה הראשונה ואז הרב נתן שיחה ארוכה לנשים כאשר מהגברים הוא כמעט התעלם. אנו הגברים חשנו שלא כל כך בנוח, בזכות נשים העניין עומד, הכל בזכות הנשים. ואילו מהגברים הוא כמעט מתעלם ובסוף הוא פונה אלינו הגברים ואומר תדעו לכם הכל כאן קיים בזכות הנשים בלעדיהן שום דבר לא היה קיים ועומד".

הרב יוסי אנטמן אף הוא מותיקי 'גוש אמונים' העביר שיחה מרתק על האור המיוחד של יום שחרור ירושלים, יש"ע, סיני והגולן, "מלחמת ששת הימים והשיבה למרחבי הארץ יצרה התחדשות של אהבת ארץ ישראל בקרב ציבורים נרחבים, למשל בישיבת פוניבז החלו להציב דגל ישראל בבית המדרש ביום ירושלים, מנהג שממשיך עד היום".

יו"ר המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה בירך את החוגגים, "ישיבת חומש היא מובהקת לדבקות ברגבי אדמת ארץ קודשנו. חבורה נפלאה של בחורים הנאבקת  כל יום לחזרה לחומש ולתיקון העוול של אריק שרון בהפקרת חלקי מולדת".

ראש הישיבה במקום הרב אלישמע כהן אמר "המערכה על שיבת עם ישראל וירושת צפון השומרון טרם הסתיימה כשם שהחוויה החזקה של הצעידה בדרכי האבות, בדרכים שבהם צעדו יוסף הצדיק, אליהו הנביא ושר גדולי ישראל עדיי מפעמת בליבות הנוסעים והצועדים בדרכי השומרון. אנו בישיבת חומש המתחדשת ממשיכים בע"ה לפתח ולהרחיב את משמר התורה העם והארץ בחומש וקוראים לציבור הרחב ולהמשיך ולקחת חלק במאבק, בשמירה, בתרומה, בלימוד".

קרבות ששת הימים בשומרון החלו ביום הראשון למלחמה, כתגובה להפגזת הירדנים על אזור רמת דוד נכנסו כוחות צה"ל בשעה 17:00 לטהר את הכפרים צפונית מערבית לג'נין וביצעו כתר על ג'נין, ביום השני למלחמה נכבשה העיר ג'נין ונערך קרב עמק דותן המפורסם שהיה רצוף בסיפורי גבורה על לחימה עיקשת וחילוץ חיילים פצועים גם תחת אש תופת ירדנית.

בשבע השנים האחרונות חודשה האחיזה היהודית, לאחר תוכנית הגירוש בשנת 2005, ובמקום פועלת בהתמדה ישיבת חומש המתחדשת.