
לאחרונה החלו בצה"ל לבחון פתרונות לצמצום פגעי רעש בקרב חיילים, הנחשפים אליו במסגרת תפקידם. אוזניות חדישות שאושרו לשימוש נועדו לשמש את החיילים הלוחמים, החשופים לרעש רב במסגרת שירותם הקרבי.
מדובר באוזניות דקות במיוחד, מה שמאפשר להרכיב אותן מתחת לקסדת חייל החי"ר. באתר צה''ל דווח כי בין המערכים שישתמשו באוזניות יהיו חיל התותחנים, המחויבים במיגון שמיעה כפול וחבישת קסדה בשל טבע שירותם.
סוג אוזניות נוסף שנבחן בימים אלה יספק הגנה במדרג גבוה יותר - נגד רעש במפלס גבוה במיוחד. האוזניות הללו מיועדות לשימושם של חיילים בתפקידים כמו מכונאי מטוסי סילון ומכונאים בחדרי המכונות על גבי כלי השיט של חיל הים. בצה"ל מקווים כי סוג זה ייכנס לשימוש כבר בשבועות הקרובים.
בתוך כך, גיוס לקויי השמיעה לצה"ל בשיאו: בשנה שעברה החלה לשכת הגיוס להנגיש פעמיים בשנה את לשכת הגיוס עבור מלש"בים כבדי שמיעה. המלש"בים מלווים במורות חיילות ממסלול "שמע", שמתרגמות את המסרים המועברים להם לשפת הסימנים. כל בעלי המקצוע, ביניהם רופאים וחברי ועדות רפואיות, הנדרשים לקבוע פרופיל או לאשר גיוס מתנדבים - מגיעים ללשכה באותו היום.
כיום יכולים כבדי השמיעה לשרת בעשרות תפקידים מגוונים שהותאמו עבורם, בכל הפיקודים והזרועות. בכנס הבינ"ל של הפדרציה העולמית של ארגוני כבדי השמיעה, שהתקיים בירושלים בחודש שעבר, הציג ראש תחום אקוסטיקה במשר"פ (מרכז לשירותי רפואה), רס"ן ד"ר ניר פינק, את תוכנית שילוב כבדי השמיעה בצה"ל בפני נציגי הארגונים ממדינות שונות. "ישנם צבאות בהם בעלי לקות שמיעתית אינם יכולים כלל לשרת בצבא. הנציגים התרשמו מפעילות צה"ל בכל הקשור לשילוב כבדי שמיעה בשורותיו", ציין.