
לקראת התקדמות הדיון הציבורי וההיערכות לחקיקת חוק הגיור במושב הקיץ של הכנסת, שיגר היום (ה') רבה של קרית ארבע-חברון, הרב דב ליאור, מכתב לחברי הכנסת של "תקומה" וכן לחברי המרכז של המפלגה.
במכתב קורא הרב ליאור לחברי הכנסת "עמדו איתנים בעניין הגיור ותפעלו לחיזוק וביסוס מעמדה של הרבנות הראשית כבעלת הסמכות הבלעדית לעניין גיור".
יצוין כי לאור החשיבות שרואה הרב ליאור בנושא זה, פנה הרב לראשונה במפתיע ושלח העתק של המכתב גם אל כל חברי מרכז ''תקומה'' ולא רק לחברי הכנסת. הרב ליאור פעל כך בשל הלחצים אדירים המופעלים על חברי הכנסת להתפשר בעניין חוק הגיור ולדבריו גיבויים של חברי המרכז וחברי הכנסת זה לזה, יקל על עמידתם האיתנה.
"במשך כמה חודשים עמדנו בקשר עם סגן שר הדתות, הרב אלי בן דהן, בנוגע לחוק הגיור והנקודה העיקרית הייתה כי הגורם המרכזי והיחיד שירכז את כל נושא הגיור במדינת ישראל ויפקח עליו, הוא הרבנות הראשית לישראל והעומדים בראשה".
בהמשך מתייחס הרב וקובע כי "קבלתה של כל נוסחה אחרת לחוק הגיור, או הכנסת שינויים בנוסח הצעת החוק הממשלתית, שיגבילו את שליטתה של הרבנות הראשית במערך הגיור, תהווה חציית קו אדום אותה לא נוכל לקבל".
יש לציין כי בפורומים ציבוריים ורבניים שונים שהתקיימו לאחרונה בעניין זה, הביע הרב ליאור את דעתו כי היות ונשמעות דעות שונות בין הרבנים בעניין הגיור, קבלת מצוות, גיור קטינים וכדומה, קשה לחברי הכנסת לקבל החלטה בעניין. "עלינו לפנות אל הרבנות הראשית שהיא לעולם הסמכות המכריעה בענייני המדינה, ולקבל את הכרעתם של הרבנים הראשיים בנושא", קבע הרב.
