להתנגד. הרב דרוקמן
להתנגד. הרב דרוקמןצילום: הלל לדרמן

הרב חיים מאיר דרוקמן, מחנך וממנהיגי הציונות הדתית, התייחס היום (ראשון) בראיון לרדיו גלי ישראל לסוגיית הנסיעה בטרמפים ביהודה ושומרון בעקבות חטיפת שלושת הנערים.

הרב דרוקמן התייחס תחילה לעצם העובדה שחייבים להיזהר ואמר "קודם כל אני ודאי צריך להגיד לכולם ונשמרתם מאוד לנפשותיכם".

הוא המשיך והבהיר כי יש "להיזהר מטרמפים. חלילה אני לא מאשים את הבנים שהלכו לעצור טרמפ, מי יודע איך הם רוצים להגיע הביתה וכדומה, אבל במציאות שאנחנו חיים בה, בקשיים שאנחנו נתונים, אנחנו צריכים להיזהר".

בהמשך נשאל הרב דרוקמן האם צריך גם להימנע מטרמפים ולא רק להיזהר, ועל כך ענה הרב כי "עכשיו צריך להמנע מטרמפים... למרבה הכאב והצער זאת לא פעם ראשונה, עכשיו אנחנו חשים את הכאב העכשווי, היו דברים מעולם.

אנחנו נמצאים במציאות, היא לא התחילה היום, אנחנו צריכים להתגבר עליה ולעשות הכל כדי להמנע מלהיכנס לסכנה עד כמה שאנחנו יכולים".

עוד הוסיף הרב דרוקמן כי "אנחנו צריכים לחיות. וודאי שלא נקבל שמישהו יגיד 'כן, ואתם רוצים שהכל יהיה בסדר, אל תהיו שם'. מה אל תהיו שם? רצו במשך הדורות לחסל אותנו בכל מקום, עם ישראל חי ומתקיים, אנחנו צריכים להיות בכל מקום.

אנחנו צריכים להיזהר, להימנע מטרמפים. יחד עם זאת להמשיך את חיינו מתוך אמונה וביטחון שהאמת היא שלנו, העתיד הוא שלנו, ישנו נצח ישראל".

לשאלה האם לדעת הרב יש להימנע מטרמפים באופן גורף ענה הרב באופן חד משמעי "כן! ונשמרתם מאוד על נפשותיכם, במיוחד שאנחנו מודעים לעובדה שיש מרצחים נתעבים".