ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הערב (שני) להתפתחויות במבצע להשבת שלושת הנערים החטופים, והבהיר כי מדובר באירוע בעל השלכות חמורות.
''אנחנו נמצאים כאן בעיצומו של מבצע מורכב", אמר נתניהו בתדרוך לעיתונאים במפקדת פיקוד המרכז. ''אנחנו צריכים להיות ערוכים לאפשרות שזה יקח זמן, מדובר באירוע חמור ויהיו לו השלכות חמורות''.
ראש הממשלה הדגיש כי המשימה של מערכת הביטחון בשלב זה היא להשיב את הנערים למשפחותיהם ולפגוע בחמאס. ''עצרנו יותר ממאה פעילי חמאס ומבצעים גם פעולות נוספות שלא ארחיב עליהן את הדיבור. בימים האחרונים רואים ניסיון לפתוח זירה נוספת ברצועת עזה - הגבנו לירי הזה בעצמה ובמקרה הצורך נגיב בעצמה הרבה יותר גדולה".
''אני מבטיח שמי שינסה לפגוע באזרחי ישראל, ייפגע", הבטיח נתניהו והודה לכוחות הביטחון. ''אני מבקש לפנות למשפחות היקרות הנפלאות של גלעד, נפתלי ואייל, אני שוחחתי עם אנשים שביקרו אתכם ואני התרשמתי גם מהשיחות עמכם מהכוחות שלכם ברגעי הייסורים הללו.
אני וכל אזרחי ישראל מחזקים אתכם בימים אלה, אנחנו עושים את כל המאמצים להחזיר את הבנים הביתה", הבטיח ראש הממשלה.
נתניהו פנה לקהילה הבינלאומית וקרא לגנות את פיגוע החטיפה. ''שוחחתי עכשיו עם מזכיר המדינה קרי, אמרתי לו שהערכתי את האמירה התקיפה שלו גם בגנות המעשה הנפשע וגם בזכותה של ישראל להגן על עצמה. שמעתי גם גורמים אחרים שאמרו דברים אתמול וזה חשוב אבל אני מצפה מכל הגורמים האחראים בקהילה הבינלאומית שחלק מהם ממהרים לגנות אותנו על כל סגירת מרפסת בגילה, אני מצפה מהם שיגנו באופן תקיף ונחרץ את המעשה הנפשע של חטיפת הנערים".
''מי שמגנה את הטרור צריך לגנות אותו בכל מקום", הדגיש ראש הממשלה בסיום דבריו. ''אני מצפה להצטרפות של מדינות אחרות לגינויים אלה ולתמיכה במעשה ההגנה העצמית והלגיטימי של מדינת ישראל''.
שר הביטחון משה יעלון אמר במסיבת העיתונאים כי "מאז החטיפה אנו מנהלים מאמץ משולב של צה"ל, שב"כ ומשטרת ישראל בתיאום עם כל המערכות כדי להחזיר את הבנים הביתה כמה שיותר מהר". יעלון הדגיש כי "התחלנו מאמץ שבמסגרתו החמאס משלם מחיר כבד".
