"אלו דברים שאין להם שיעור -הפאה והביכורים והראיון ורשעות השמאל הישראלית", כך פתח ד"ר אריה בכרך את פינתו השבועית בערוץ 7 על רקע הגינוים של השמאל הקיצוני המאשימים את שלושת הנערים בחטיפתם לאחר שלקחו טרמפים.
"עוד בטרם הבנו מה היה במהלך החטיפה, בטרם הפנמנו את שהתרחש, נשלחה אצבע מאשימה לנחטפים, להוריהם, למחנכים ולמוסדות החינוך ביו"ש".
בכרך מציין בתחילת דבריו כי בתקופה זו משפחתו מציינת 19 שנים לרצח בנו - אוהד, בואדי קלט, "באותו בוקר שאל אותי אוהד האם לצאת לטיול בואדי קלט. נתתי לו הסכמתי ללא היסוס. אין ספק שטעויות רבות עשיתי כאבא כלפי ילדיו, אך זו בשום פנים איננה אחת מהן. גם לאחר הרצח היתרתי לילדי האחרים לשרת ביחידות קרביות ולטייל בכל מקום בארץ".
הוא מציין כי גם באותו יום בו בנו נרצח על ידי מחבלים, נשמעו קולות שהטילו את האשמה ברצח בעצם העובדה שאוהד הלך לטייל בואדי קלט. "משום מה, לא הוטלה אשמה על אותם נערים שהלכו לפני 13 שנים, לדולפינריום בצפונה של יפו ונרצחו בפיגוע.
"צריך להיות ברור: עד החטיפה האחרונה נסעו בטרמפים, גם בימים אלו נוסעים בטרמפים וכך ינהגו גם בעתיד", הדגיש בכרך והוסיף, "צריך להבין שלנסוע מבית אל לבית הספר לעופרה - מרחק נסיעה של 10 דקות, לוקח כשעתיים בתחבורה הציבורית. לכן ימשיכו כולם לנסוע בטרמפים, גם אם יתקיימו מאות פגישות בין ראשי כוחות הביטחון לראשי המועצות".
הוא הדגיש כי הימנעות מנסיעה בטרמפים אינה הפיתרון לחטיפות ואסור שתהיה הפיתרון. מגמת ההתחברות לפלסטינים, אותה הנחילה מדיניות השמאל היא זו שעומדת בעכרינו. אולי זאת הסיבה שהכתבים והפרשנים, הנמצאים כולם באותו צד, מנסים לתלות את האשמה בנחטפים ולא בחוטפים".
בכרך משוכנע כי האשמים בחטיפה הם אלו שקראו 'לשחרר את גלעד בכל מחיר', "מי שאשם ברצון ולעיתים אף בהצלחה של המחבלים לחטוף ישראלים, הם אותם אלו שקראו לשחרר רוצחים ו' להשיב את גלעד בככל מחיר' - אז זהו המחיר".
"היום צריך לברך את ראש הממשלה ואת שר הביטחון הנוהגים בצעדים אותם הצענו לאחר חטיפת גלעד שליט. יש להניח שאופי המשפחות של החטופים נותן לראש הממשלה ושר הביטחון רוח גבית למדיניות זו".
המדיניות אותה צריך לבצע בעת חטיפה היא: לפגוע בחוטפים בצורה בלתי מידתית, "עם היוודע דבר החטיפה יש להכניס את העצירים המבוקשים לתאי בידוד, להפסיק ביקורי קרובים. שלא יראו אור יום עד השבת החטופים. כמו כן יש להטיל עונש מוות על תנאי ולהמתין לביצועו. העונש יבוצע במידה ותיפול שערה אחת מראשי החטופים אם בכלל יהיו כאלה".
"הלחץ העולמי על ישראל במידה והיתה נוקטת בצעדים כאלו קיימת רק בתודעת השמאל הישראלי ולא במציאות. היום ישראל מגלה נחישות בפעילותיה והעולם מיישר קו עם זה ואף תומך בזה. כך היה קורה גם אם היו נוהגים כך לאחר חטיפת גלעד שליט, אלא שהשמאל הישראלי עוד לפני שנודעו דרישות החוטפים צעקו להיכנע לכל דרישות החוטפים, ממילא העולם והחוטפים יישרו קו".