
מחמוד אל-זהאר, חבר הלשכה המדינית של חמאס ומבכירי הארגון, משדר מסר של איום והרתעה כלפי ישראל.
באירוע לזכרם של מחבלים שנהרגו ב"תאונת עבודה" אמר זהאר, כי טווח הטילים שבידי חמאס מגיע לכל עיר בישראל, וכי במהלך מבצע "עמוד ענן" לפני כשנתיים חמאס ביצע "ניסוי כלים" בתקיפות של ערים בישראל, ובכללן תל אביב וירושלים.
סלאח ברדוויל, אף הוא מבכירי חמאס, ממעיט בערכו של מבצע "שובו אחים" שהחל לאחר חטיפת שלושת הישראלים באזור חברון.
לדברי ברדוויל, פעולות צה"ל יחזקו את חמאס, בדומה למבצע "חומת מגן" שהוביל רה"מ אריאל שרון, אשר הוביל לניצחון חמאס בבחירות לפרלמנט ולרשויות המקומיות.
בהתייחסו לחטיפת שלושת הישראלים אמר ברדוויל: "עד עתה הגרסה היחידה הקיימת בנוגע לפעולה זו היא הגרסה של הכיבוש בלבד, והמקור היחיד למידע על הסיפור הזה הוא באמצעות הכיבוש. אף גורם פלסטיני לא הודיע על אחריותו לפעולה, ואולם הישות (הציונית) בוחרת להתעלם מכך כדי לתקוף את חמאס ואת ההתנגדות".