פייגלין
פייגליןצילום: פלאש 90

יו"ר הכנסת משה פייגלין הודיע אמש (ראשון) כי לכבוד צום שבעה עשר בתמוז, הוא מקדים למחר את עלייתו החודשית להר הבית.

קריאות הסתה איסלמיות למנוע את עלייתו כבר מופצות ברשת.

בפירסומים שהופצו ברשת נקראים שוב פורעים מוסלמים לחדור להר הבית, להיאבק עם המשטרה, ולגרש את היהודים שיעלו להר הבית.

"ביום שלישי הקרוב – צום י"ז בתמוז, בשמונה בבוקר, אעלה בע"ה להר הבית. לרגל המועד, אקדים ביומיים את עלייתי הקבועה, המתקיימת בכל י"ט לחודש", הודיע ח"כ פייגלין.

ח"כ פייגלין התייחס לעיתוי הנוכחי של מלחמת צוק-איתן וציטט את הכרזת המשורר אורי צבי גרינברג, "השולט בהר, שולט בארץ". פייגלין הסביר ש"כשנכנעים לחמאס בהר הבית – אי אפשר לנצח אותו בעזה".

"עד שלא נשלוט בלב עיר הבירה שלנו - לא ננצח, לא בעזה ולא בשום מקום". אמר ח"כ פייגלין, ו"השולט בהר שולט בארץ כולה ומי שמפקיר את ההר מפקיר את הארץ כולה!".

ח"כ פייגלין טען שהמשטרה בהר הבית לא מבצעת את תפקידה בשמירה על הסדר ומניעת התפרעויות. במקום זאת היא סוגרת את ההר ליהודים ותיירים.

במטה ארגוני המקדש קוראים למשטרה למנוע הכנסת זיקוקים וחזיזים להר הבית. להעמיד מגנומטרים בכניסות להר, כפי שהיא עושה כבר שנים רבות בשער הכניסה ליהודים. בנוסף, קוראים למשטרה שלא לאפשר התבצרות פורעים בתוך המסגד, שמזמן הפך ממסגד תפילה לבסיס טרור, ממנו מושלכים באופן קבוע נפצים וזיקוקים על שוטרים ויהודים בהר הבית.