
צוותי משא ומתן מטעם ישראל ומטעם חמאס יגיעו היום (חמישי) לקהיר לצורך דיונים לקראת הסכם על הפסקת אש בין הצדדים.
העיתון המצרי אל-יום אל-סבע מדווח, כי המשא ומתן לא יתקיים באופן ישיר, וכי ההידברות בין הצדדים תתקיים באמצעות תיווך מצרי.
חבר הוועד המרכזי של פתח', עזאם אל-אחמד, אמר לסוכנות הידיעות "מען" כי במהלך פגישתו של אבו מאזן אמש (רביעי) עם בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק, הביע אבו מרזוק הסתייגויות מהיוזמה המצרית להפסקת אש והעלה הצעות לתיקונים.
לפי הדיווח, אבו מרזוק הציע לחזור להבנות של אחרי מבצע "עמוד ענן", הסרת המצור ברצועה, הגדלת אזור הדיג ל-12 מיילים ושחרור של 57 אסירים משוחררים מעסקת שליט שנעצרו מחדש במהלך מבצע "שובו אחים".
אתמול הגיבה הזרוע הצבאית של חמאס להצעת הפסקת האש המצרית וההיענות הישראלית, והבהירה כי לא תהיה הפסקת אש ללא היענות לתנאי חמאס.
בחמאס דורשים מלבד הפסקת ירי מצד ישראל גם שורה של דרישות כלכליות ופוליטיות, על מנת לשפר את מצבו של הארגון בעזה ביום שלאחר המבצע.

