קבוצת הפייסבוק
קבוצת הפייסבוקקבוצת מעשה אחד ביום לטובת תושבי הדרום

לפני שבוע קמה קבוצה חדשה בפייסבוק, "מעשה אחד ביום לטובת תושבי הדרום".

בקבוצה כבר יש קרוב ל-900 חברים, שמעלים הצעות כיצד לעזור לתושבי הדרום, מזמינים את הציבור להשתתף בעשייה ולהוציא את הדברים אל הפועל.

בין ההצעות, משלוחי מזון ומוצרים לחיילים, ימי חופש וכיף לתושבי הדרום ללא עלות, פעילויות לילדים במקלטים ועוד.

"בניתי את הקבוצה, כי רציתי ליצור מקום בו אפשר להעלות צרכים והצעות הקשורים בעזרה לתושבי הדרום הנמצאים תחת אש, ולחיליים ששומרים עלינו", אומר מנהל הקבוצה. "מאות אנשים הצטרפו לקבוצה והם מציעים דברים שהם יכולים לעשות או לתת לתושבים והחיליים, דברים שהם יודעים שיש בהם צורך ויוכלו לעזור. בקבוצה נוצרים יוזמות יפיפיות.  אני משתף, מצרף חברים חדשים, דואג לקשר בין הגורמים השונים אבל רוב העשייה היא על ידי חברי הקבוצה".

מנהל הקבוצה מספר על מקרה שריגש אותו במיוחד, "חבר פנה אלי בלילה בו הוקמה הקבוצה ואמר לי שהרבה חיילים סוגרים מעבר למה שהם התכוונו, והם ישמחו לחטיפים ומוצרים שחסרים להם. בהתחלה, חשבתי שאולי זה יהיה קשה להוציא את זה אל הפועל, הקבוצה רק קמה וזה לא עבודה של איש אחד, אלא משהו שדורש מספר אנשים. העלתי את הבקשה לקבוצה, בחורה מירושלים לקחה את זה על עצמה, אספה עם חברים חטיפים ומוצרים, והם סגרו עם מישהו מהקבוצה שיוכל לדאוג שזה יגיע לדרום. החבילה הגיעה ליעדה והחיליים היו מאושרים".